Freshtrusion® – maailman hienoimman lemmikkieläinruoan luominen.

Tohtori Adrian Hewson-Hughesin tieteellinen tukipaperi | Ravitsemus-, elintarviketurvallisuus- ja innovaationeuvoja, GA Pet Food Partners.

Se alkaa korkealaatuisista raaka-aineista.

GA:lla pyrimme valmistamaan maailman hienointa lemmikkiruokaa. Auttaaksemme meitä saavuttamaan tämän, kehitimme ainutlaatuisen prosessin, jonka kutsuimme Freshtrusion®. Prosessissa käytetään teknologiaa, jonka avulla voimme tarjota lemmikkieläimille herkullisia, erittäin ravitsevia ruokavalioita lisäämällä juuri valmistettuja liha- ja kalaainesosia nappuleihimme.

- Freshtrusion® matka alkaa korkealaatuisista tuoreista, jäähdytetyistä liha- ja kalaraaka-aineista, jotka keräämme lähteellä ja kuljetamme takaisin tuotantopaikallemme Lancashireen omilla kylmäkuorma-autoillamme tuoreuden ylläpitämiseksi.

Hellästi kypsennetty lihakeittiössämme.

Käyttöönoton jälkeen Freshtrusion®, olemme ylistäneet lempeää kypsennysprosessiamme parhaana tavan "suojata proteiineja" vastavalmistetuissa liha- ja kalalihaissamme ja varmistaa niiden paras sulavuus ja ravintoarvo niitä syöville lemmikkieläimille.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että "lämpökäsittely" (keittäminen) voi muuttaa lihan proteiinien sulavuutta ja hyötyosuutta (kuvassa 1). Erityisesti kypsennys alemmissa lämpötiloissa voi aiheuttaa lihaproteiineissa rakenteellisia/konformaatiomuutoksia (esim. "lokastumista"), mikä paljastaa enemmän pilkkoutumiskohtia, joihin ruoansulatuskanavan proteaasientsyymit voivat vaikuttaa proteiinin hajottamiseksi, mikä johtaa parantuneeseen proteiinien sulavuus (Bhat et ai., 2021).

Sitä vastoin korkeassa lämpötilassa kypsentäminen voi aiheuttaa laajaa proteiinien hapettumista, jolloin muodostuu erilaisia ​​ristisidoksia ja proteiinien aggregaatioita, mikä vaikeuttaa ruoansulatusentsyymien hajottamista proteiinia ja siten heikentää proteiinin sulavuutta. (Bhat et ai., 2021).

Naudanlihassa 100 asteessaoC, proteiinin hapettuminen lisääntyi asteittain 45 minuutin kypsennysajan aikana; nopean, korkean lämpötilan kypsennyksen vaikutus (1 minuutti 270 asteessaoC, saavuttaen lihan maksimilämpötilan 170 astettaoC) proteiinin hapettuminen oli samanlainen kuin keittäminen 30 minuuttia 100 °C:ssaoC (Santé-Lhoutellier et ai., 2008). Proteiinin aggregaatio lisääntyi dramaattisesti 5 minuutin keittämisen jälkeen 100 °C:ssaoC ja pysyi samalla tasolla 45 minuutin jälkeen, ja samanlainen lisäys aiheutti kypsennyksen 1 minuutti 270 °C:ssaoC. Näihin biokemiallisiin muutoksiin liittyy 42 %:n lasku vitro Pepsiinin (proteiinien pilkkomisen ensimmäisestä vaiheesta vastaava mahalaukun proteaasientsyymi) pilkkoutumisnopeus havaittiin vain 5 minuutin keittämisen jälkeen 100 °C:ssa.oC ja 58 %:n lasku havaittiin 45 minuutin kohdalla. Kypsennä 1 minuutti 270 asteessaoC aiheutti saman laskun pepsiiniaktiivisuudessa kuin 30 minuutin keittäminen 100 °C:ssaoC. Näiden pepsiinin sulamisnopeuden laskujen havaittiin korreloivan merkittävästi lisääntyneen proteiinin hapettumisen ja proteiinien aggregaation kanssa. (Santé-Lhoutellier et ai., 2008).

Varovainen kypsennys – pidempi ja matalampi.

Alhaisemmasta kypsennyslämpötilasta voidaan todeta, että 70 ºC:ssa 30 minuuttia kypsennetty sianlihan lihasproteiini oli huomattavasti alhaisempi karbonyylitaso (proteiinin hapettumisen indikaattori) verrattuna 100 ºC:ssa 30 minuuttia kypsennetyyn sianlihaan.

Lämpötilan nostaminen 140 ºC:seen 30 minuutiksi johti proteiinien hapettumisen merkittävään lisääntymiseen. (Bax et ai., 2012). Nopeus vitro 70 ºC:ssa 30 minuuttia kypsennettyjen sianlihan proteiinin pilkkominen pepsiinillä lisääntyi, kun taas keittäminen 100 ºC:ssa ja 140 ºC:ssa hidasti ruuansulatusta johtuen hapettumiseen liittyvästä proteiinien aggregaatiosta. (Bax et ai., 2012).

Vaihto vitro (eli suoritetaan "koeputkessa"). in vivo (suoritettu elävässä organismissa), minisioilla tehdyssä tutkimuksessa mitattiin välttämättömien aminohappojen pitoisuus veressä naudanlihaproteiiniaterian jälkeen, jota oli kypsennetty 60 ºC:ssa, 75 ºC:ssa tai 95 ºC:ssa 30 minuuttia. (Bax et ai., 2013).
Aminohappojen imeytymisnopeus vereen ensimmäisten 3 tunnin aikana ruoan syömisen jälkeen on hyvä indeksi proteiinin sulamisnopeudesta.

Parempia tuloksia

Tulokset osoittivat nopeamman plasman aminohappotason nousun 75 ºC:ssa kypsennetyn lihan syömisen jälkeen verrattuna 95 ºC:seen (ja 60 ºC:ssa kypsennetty liha oli siinä välissä), mikä viittaa ruoansulatusnopeuden lisääntymiseen, kun kypsennyslämpötila nostettiin 60 ºC:sta 75 ºC:seen ja ruoansulatusnopeuden lasku, kun lämpötila nostettiin 75 ºC:sta 95 ºC:seen (Bax et ai., 2013).

Nämä tulokset ovat linjassa vitro edellä kuvatut vaikutukset, jotka viittaavat siihen, että lihan kypsentäminen 75 ºC:ssa johti proteiinirakenteen "lokastumiseen", mikä helpotti minisikojen ruoansulatuskanavan entsyymien sulattamista ja aminohappojen imeytymistä, kun taas kypsennyslämpötilan nousu johtaa proteiinien hapettumista ja aggregaatiota, mikä vaikeuttaa proteiinin hajottamista ruoansulatusentsyymien toimesta.

Ilman tarkempia tietoja, GA:n lihakeittiön kypsennyslämpötila on alle 70 ºC ja lyhyt pastörointivaihe 82 ºC kypsennysajan lopussa – olosuhteet, jotka "suojaisivat proteiineja" laajalta hapettumiselta ja aggregaatiolta.

Alkuperäinen proteiini
Hellävarainen ruoanlaitto
Proteiinin avautuminen
Hydrolyyttisten kohtien lisääntynyt altistuminen ruoansulatusentsyymeille
Parempi proteiinien sulavuus
KUVA 1. Yleiskatsaus lämpötilan vaikutuksista eläinproteiineihin ruoanlaiton aikana ja vaikutuksista ruoansulatuskanavan (GI) ruoansulatukseen kulutuksen jälkeen. Matalan lämpötilan kypsennys johtaa proteiinien laskostumiseen ja paljastaa useita kohtia, joissa GI-kanavan proteaasientsyymit (esitetty saksilla) voivat päästä helposti sulattamaan proteiinia. Korkeassa lämpötilassa kypsennyksen aiheuttama voimakas hapettuminen ja proteiinien aggregoituminen muuttaa proteiinin rakennetta tehden entsyymien pilkkoutumiskohdista vähemmän ruoansulatusentsyymien ulottuville ja siten vaikeammin sulavia.
Alkuperäinen proteiini
Korkean lämpötilan kypsennys
Proteiinin aggregaatio ja hapettuminen
Hydrolyyttisten kohtien vähentynyt altistuminen ruoansulatusentsyymeille
Vähentynyt proteiinien sulavuus

Erittäin ravitsevia nappuloita

Lihakeittiössä kypsennyksen jälkeen vasta valmistettu liha/kala yhdistetään reseptin kuiva-aineisiin ja ekstrudoidaan koirien (ja kissojen) kuivaruoiksi. On osoitettu, että koiran kuivaruoat, jotka on valmistettu tuoreesta lihasta tai kalasta ainoana eläinproteiinin lähteenä (joko naudan ulkofileetä, porsaan ulkofileetä, broilerin rintafilettä, lohifilettä tai pollockfilettä sisältävät ruokavaliot) johtivat erittäin korkeisiin proteiinien sulavuusarvoihin. (Faber et ai., 2010). Keskimääräiset proteiinien sulavuusarvot aikuisilta koirilta, joita ruokittiin jokaisella ruokavaliolla, olivat 89.7 % (naudanliha), 90.5 % (sianliha), 88.9 % (kana), 90.5 % (pollock) ja 89.2 % (lohi).

Toisessa tutkimuksessa, jossa verrattiin tuoreesta lihasta tai sulatetusta lihajauhosta valmistettuja kuivaruokavalioita, havaittiin, että tuoreen siipikarjan ruokavaliolla oli huomattavasti parempi ileaalisen proteiinin sulavuus (83 %) kuin siipikarjajauhoruokavaliossa (74 %), kun sitä syötettiin aikuisille koirille. (Murray et ai., 1998). Samassa tutkimuksessa todettiin vastaavan hyvä ileaalisen proteiinin sulavuus tuoreella naudanliharuokavaliolla (80.4 %) ja samanlainen tulos havaittiin sulatetusta naudanlihajauhosta tehdyillä paloilla (79.9 %), mikä viittaa eri liha-aterioiden sulavuuteen. olla vaihteleva. Toisessa tutkimuksessa siipikarjajauhopohjaisen koiran kuivaruoan proteiinien sulavuus oli 80.3 %. (Tjernsbekk et ai., 2017). Kun osa siipikarjajauhosta korvattiin osittain raa'alla kananlihalla, ruokavalion proteiinien sulavuus oli 81.3 %. (Tjernsbekk et ai., 2017).

Sitä vastoin korkeassa lämpötilassa kypsentäminen voi aiheuttaa laajaa proteiinien hapettumista, jolloin muodostuu erilaisia ​​ristisidoksia ja proteiinien aggregaatioita, mikä vaikeuttaa ruoansulatusentsyymien hajottamista proteiinia ja siten heikentää proteiinin sulavuutta. (Bhat et ai., 2021).

Tutkimus suoritettiin GA-ruokavaliolla, joka sisälsi 55 % juuri valmistettua siipikarjaa ja kalaa sekä 23 % kanajauhoa (Brierley, 2019). Testattujen nappuloiden pepsiinin sulavuus vitro oli 91% ja in vivo proteiinien sulavuus 10 koiran ruokintakokeen jälkeen oli 80.3 % (huom. se ei ole epätavallista in vivo proteiinien sulavuus on alhaisempi kuin in vitro -arvot, Biagi et ai., 2016).

Edut Freshtrusion®

Yllä olevat tutkimukset osoittavat yhdessä, että matalan lämpötilan kypsennysolosuhteet eivät vain suojaa proteiineja vakavalta hapettumiselta ja aggregaatiolta, vaan voivat aiheuttaa suotuisia muutoksia, jotka parantavat niiden sulavuutta. Näiden korkealaatuisten liha- ja kala-ainesosien sisällyttäminen lemmikkieläinten kuivaruokiimme johtaa lemmikkieläinten ruokavalioon, jonka sulavuus ja ravintoarvo ovat poikkeuksellisen hyvät.

Lataa Freshtrusion Tieteellinen raportti

Viitteet

  1. Bax, ML., Aubry, L., Ferreira, C., Daudin, JD., Gatellier, P., Rémond, D., Santé-Lhoutellier, V. Kypsennyslämpötila on avaintekijä in vitro lihaproteiinin pilkkoutumisnopeudessa: Taustalla olevien mekanismien tutkiminen. J. Agric. Food Chem. 2012, 60: 2569-2576.
  2. Bax, ML., Buffière, C., Hafnaoui, N., Gaudichon, C., Savary-Auzeloux, I., Dardevet, D., Santé-Lhoutellier, V., Rémond, D. Lihan kypsennyksen vaikutukset ja nielty määrä, proteiinin pilkkoutumisnopeus ja jäännösproteiinien pääsy paksusuoleen: tutkimus minisioilla. PLoS ONE 8(4): e61252. DOI: 10.1371/journal.pone.0061252
  3. Bhat, ZF, Morton, JD, Bekhit, AE-DA, Kumar, S., Bhat, HF Lämpökäsittelyn vaikutukset lihan, kalan ja äyriäisten proteiinien sulavuuteen. Compr. Rev. Food Sci. Ruoka Saf. 2021, 1-38. DOI: 10.1111/1541-4337.12802
  4. Biagi, G., Cipollini, I., Grandi, M., Pinna, C., Vecchiato, CG, Zaghini, G. Uusi in vitro -menetelmä koirien kaupallisten ruokavalioiden sulavuuden arvioimiseksi. Italialainen J. Anim. Sci. 2016, 15(4): 617-625. DOI: 10.1080/1828051X.2016.1222242
  5. Brierley, V. Kibble tiheyden vaikutus kuivan pursotetun koiranruoan sulavuuteen ja makuun. GA Pet Food Partners Sisäinen T&K-raportti, 2019.
  6. Faber, TA, Bechtel, PJ, Hernot, DC, Parsons, CM, Swanson, KS, Smiley, S., Fahey Jr, GC Liha- ja kalasubstraattien proteiinien sulavuuden arvioinnit laboratorio-, lintu- ja illealy-kanyloitujen koirien määrityksillä. J. Anim. Sci. 2010, 88: 1421-1432. DOI: 10.2527/jas.2009-2140
  7. Murray, SM, Patil, AR, Fahey Jr, GC, Merchen, NR, Hughes, DM Raaka- ja renderoidut eläinperäiset sivutuotteet ainesosina koiranruokavalioissa. J. Nutr. 1998, 128: 2812S-2815S.
  8. Santé-Lhoutellier, V., Astruc, T., Marinova, P., Greve, E., Gatellier, P. Lihan kypsennyksen vaikutus myofibrillaaristen proteiinien fysikaalis-kemialliseen tilaan ja in vitro -sulavuuteen. J. Agric. Food Chem. 2008, 56: 1488-1494.
  9. Tjernsbekk, MT, Tauson, AH., Kraugerud, OF, Ahlstrøm, Ø. Raaka mekaanisesti erotettu kananliha ja lohiproteiinihydrolysaatti proteiinin lähteinä ekstrudoidussa koiranruoassa: vaikutus proteiinien ja aminohappojen sulavuuteen. J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. 2017, 101: e323-e331. DOI: 10.1111/jpn.12608