Kollageeni lemmikkieläinten ruoassa - GA Pet Food Partners

Kollageeni ja kollageenipeptidit lemmikkieläinten ruoassa

Mikä on kollageeni?

Luonnossa, kollageeni on proteiini, jota esiintyy yksinomaan eläimissä, erityisesti nisäkkäiden, lintujen ja kalojen ihossa, luissa ja sidekudoksissa. Tarkkaan ottaen kollageeni on itse asiassa proteiiniperhe, ja yhdessä ne ovat nisäkkäiden runsaimpia proteiineja ja muodostavat noin kolmanneksen koko kehon proteiinipitoisuudesta.

NIMI 'KOLLAGENI' TULEE KREIKAN SANASTA κόλλα 'KÓLLA', JOLLA TARKOITETAAN 'LIIMAA' JA SUFFIX-GEN-DENOTEJA.

MITÄ KOLLAGENI TEE?

Suoraan sanottuna kollageeni (t) tarjoavat/ylläpitävät eri kudosten ja elinten rakenteellista eheyttä koko kehossa. Erilaisia ​​kollageenityyppejä löytyy kehon eri kudoksista. Silti kaikilla on sama perusominaisuus, että niillä on kolme polypeptidiketjua, jotka on koottu yhteen kolminkertaiseksi helix -rakenteeksi. Kollageeni tyypit I, II ja III ovat eniten kiinnostavia ja merkityksellisiä lemmikkien terveydelle ja hyvinvoinnille.

Tyypin I kollageeni on yleisin kollageeni, joka muodostaa yli 90% proteiinin pitoisuudesta luu ja on tärkein kollageeni jänteet (tämän tyyppinen sidekudos kiinnittää lihakset luihin) ja nivelsiteet (Tämän tyyppinen sidekudos kiinnittää yhden luun toiseen luita pitäviin niveliin yhdessä) tarjoten rakenteen ja lujuuden näille kudoksille.

Tyypin I ja III kollageenia on runsaasti ihon dermiskerroksessa, joka tarjoaa rakenteellista tukea ja joustavuutta ylläpitämään tämän elimen kiinteyttä ja joustavuutta - erittäin tärkeä este kosteuden pitämisessä ja tunkeutuvissa organismeissa ja toksiinissa kehossa.

Tyypin II kollageeni on ruston hallitseva komponentti, erittäin vahva, joustava ja puolijäykkä tukikudos, joka löytyy kohdista, joissa kaksi luuta kohtaavat, ja tarjoaa sileän pinnan, joka sallii nivelten liikkua helposti ja tyynyvaikutuksen vaimentamaan erityisesti painoa kantavien luiden päihin (esim. lonkka, kyynärpää).

Kollageenia on myös kaikissa sileissä lihaskudoksissa, verisuonissa, ruoansulatuskanavassa, sydämessä, sappirakossa, munuaisissa ja virtsarakossa, mikä pitää solut ja kudokset yhdessä.

IHON JA TURKIN TERVEYS

Tyypin I ja III kollageeni ovat tärkeitä vahvalle, terveelle iholle ja turkille.
Auttaa ylläpitämään ihon kimmoisuutta ja kosteutta.
Voi auttaa kuivaa, kutisevaa ihoa.
On olemassa erilaisia ​​kollageenityyppejä, joita käytetään koko lemmikin kehossa.

YHTEINEN TERVEYS

• Tyypin I ja II kollageeni ovat ruston, nivelsiteiden ja jänteiden tärkeitä komponentteja
• Tukee nuorten aktiivisten koirien vahvoja, terveitä niveliä
• Säilytä liikkuvuus ja joustavuus vanhemmissa koirissa

LUONEN TERVEYS

• Tyypin I kollageeni muodostaa 90% luun proteiinipitoisuudesta.
• Tarjoaa puitteet luun materialisoitumiselle
• Tärkeää vahvoille, terveille luille kaikissa elämänvaiheissa.

Kuinka kollageeni valmistetaan?

Kuten kaikki proteiinit, kollageenin rakennusosat ovat aminohapot. Kollageenilla on kuitenkin erottuva aminohappokoostumus ja sekvenssi, ja se on erityisesti rikastettu glysiinillä (Gly) ja proliinilla (Pro) sekä proliinin, hydroksiproliinin (Hyp) johdannaisella. Näillä aminohapoilla on säännöllinen järjestely kussakin kolmessa kollageenialayksikköketjussa. Sekvenssi seuraa usein mallia Gly-Pro-X tai Gly-X-Hyp, jossa X voi olla mikä tahansa muista aminohappotähteistä.

Kaikki kollageenityypit koostuvat kolmesta polypeptidiketjusta, jotka muodostetaan kolmoiskierreksi. Kollageenityypistä riippuen nämä kolme ketjua voivat kaikki olla identtisiä tai koostua kahdesta tai useammasta eri ketjusta.

Kuten kaikki proteiinit, kollageeni ei kestä ikuisesti – luonnollinen hajoamis- ja uusiutumiskierto tapahtuu jatkuvasti. Päivittäinen kuluminen ja ikääntyminen voivat kuitenkin pahentaa hajoamista. Iän myötä kollageenin tuotanto hidastuu ja sidekudosrakenteet heikkenevät. Seurauksena on, että iho ohenee ja vaurioituu helpommin, jänteet ja nivelsiteet heikkenevät, nivelet jäykistyvät ja/tai kipeämpiä liikkumaan jne.

Ruokavalion kollageeni ja kollageenipeptidit

Ainutlaatuinen piirre GA Pet Food Partners kerää parhaat liha- ja kalaainekset lähteellä. Tiedämme, että nämä ainesosat sisältävät luonnostaan ​​kollageenia, vaikka määrät vaihtelevat erityyppisissä eläinkudoksissa. Jos testaamme esimerkiksi kokonaisen kanan eri osia, huomaamme, että kollageenia on eniten ihossa, sen jälkeen ruhossa (luista ja rustosta), pienempiä määriä luuston lihassa ja sisäelimissä (sisäelimet).

Lemmikkieläimet sulavat ja imevät luonnollisista kollageenipitoisista ainesosista, kuten tietyistä juuri valmistetuista liha- ja kalamateriaaleista valmistetut kuplat, jotka antavat keholle rakennuspalikoita (erityisesti aminohappoja glysiiniä ja proliinia) tuottamaan enemmän kollageenia, mikä voi auttaa ylläpitää terveitä luita, niveliä ja ihoa.

Kollageeniproteiinit antavat luille, rustolle, iholle ja sidekudoksille vahvuutta ja rakennetta. Lemmikkien ruoassa oleva kollageeni hajoaa aminohapoiksi ja peptideiksi mahalaukun ja ohutsuolessa olevien entsyymien toimesta. Imeytyvät kollageenipeptidit ja aminohapot jakautuvat verenkierron kautta lemmikin muuhun kehoon. Aminohappojen rakennuspalikoita käytetään rakentamaan ja palauttamaan kollageenipohjaisia ​​kudoksia.

GA-ero

Tutkimukset ovat osoittaneet, että peptidit imeytyvät ruoansulatuskanavasta helpommin kuin ehjät proteiinit. Ruokavalion kollageenin mahdollisten hyödyllisten vaikutusten maksimoimiseksi on tärkeää, että kollageeni imeytyy optimaalisesti.

Kiitos uusimmillemme T & K- työ proteiinin hydrolyysin parissa ja innovatiivisenErittäin helposti sulava proteiini (HDP) -prosessi, täällä klo GA Pet Food Partners, voimme "esisulattaa" valitsemiemme liha- ja kala-aineosien kollageenin kollageenipeptideiksi käyttämällä huolellisesti kontrolloitua entsymaattista hydrolyysiä, ennen kuin yhdistämme ne herkulliseksi nappulaksi.

Ruokavalion kollageenin ja kollageenipeptidien mahdolliset edut

Vaikka koirilla ja kissoilla tehty tutkimus on rajallista, muilla eläimillä ja ihmisillä tehdyistä tutkimuksista saadut todisteet viittaavat siihen, että kollageenin ja kollageenipeptidien saanti ruokavaliolla voi olla monia hyödyllisiä lemmikkieläinten terveysvaikutuksia.

Bone terveys

Kollageeni on välttämätöntä luiden terveydelle. Se tarjoaa proteiinimatriisin ('rakennustelineet'), jolle kalkkeutuminen (luun mineralisaatio) voi tapahtua.

Luukollageeni hajoaa, korjautuu ja uudistuu jatkuvasti, joten ravinnon tarjoaminen ruokavalion kollageenin tai kollageenipeptidien avulla on tärkeää ylläpitää elinikäisiä vahvoja ja terveitä luita.

Ihon ja turkin terveys

Kuten ihmisillä, koirien ihon dermiskerros on pääasiassa valmistettu kollageenista - hyvän kollageenin saannin ruokavaliossa pitäisi auttaa ylläpitämään ihon kimmoisuutta ja tukemaan ihon ja turkisten terveyttä.

Yhteinen terveys

Terveet nivelet vaativat erityisesti terveitä rustoja ja nivelsiteitä sekä vahvoja lihaksia, jänteitä ja sidekudosta - jotka kaikki sisältävät runsaasti kollageenia.

Terveiden nivelten ylläpitäminen on yhtä tärkeää nuorille, aktiivisille ja terveille koirille kuin ikääntymisen aiheuttamien ongelmien, kuten nivelkipu ja liikkumisongelmat, ehkäiseminen.

Takaisin tietokeskukseen

Tohtori Adrian Hewson-Hughes

Ravitsemus-, elintarviketurvallisuus- ja innovaatioasiantuntija

Adrian valmistui Sunderlandin yliopistosta BSc-tutkinnolla (Hons) farmakologiassa ja jatkoi työskentelyä multippeliskleroosilaboratoriossa University College Londonin neurologisessa instituutissa, jossa hän suoritti tohtorin tutkinnon. Useiden vuosien jälkeen "postdoc" akateemisessa maailmassa Cambridgen yliopistot ja Nottinghamissa, hän liittyi Mars Petcareen ja työskenteli 14 vuotta tutkimus- ja kehitystyössä Waltham Center for Pet Nutritionissa. Adrian johti erilaisia ​​tutkimusprojekteja kissojen ja koirien mausta, ruokintakäyttäytymisestä, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta, mikä johti tieteellisiin julkaisuihin, esityksiin ja tuoteinnovaatioihin. Lokakuussa 2018 Adrian liittyi GA:han innoissaan mahdollisuudesta tukea jatkuvaa innovaatiota ja investointeja, joihin GA on sitoutunut tuomalla laadukkaimmat tuotteet kumppaneillemme ja lemmikkeillemme.

Saatat pitää myös...

Artikkelin kirjoitti tohtori Adrian Hewson-Hughes