Kuinka valita hyvä koiranruoka - GA Pet Food Partners

Kun tarkastelemme hyvän koiranruoan valintaa, meidän on tarkasteltava ruokapyramidia ja varmistettava, että saamme lemmikillemme riittävästi vitamiineja, kivennäisaineita, rasvoja, proteiineja ja hiilihydraatteja niiden ruoasta.

Monet meistä ovat törmänneet ruokapyramidiin koulussa. Emme kuitenkaan usein ajattele, miltä koiran ruokapyramidi näyttää. Yleinen lause, jonka saatat kuulla, on "täydellinen ja tasapainoinen" koiranruoka. Mutta mitä tämä tarkoittaa, ja miten päätät, mikä koiranruoka on "hyvää"?

Täydellinen ja tasapainoinen koiranruoka

Täydellisenä ja tasapainoisena koiranruoka antaa lemmikille oikeat määrät jokaista ravintoainetta, jota se tarvitsee jokaisen aterian yhteydessä. Tämäntyyppinen ruoka on suunniteltu koiran ainoaksi ruokittavaksi. Kun valitset koiralle ruokaa, on tärkeää etsiä tämä lausunto.

Jokaisella koiralla on erilainen tasapainoinen ruokavalio, joka on ainutlaatuinen heille, ja tämä voi johtua elämänvaiheen muutoksesta tai rodun tyypin eroista.

Esimerkiksi vanhemmalla koiralla on erilaiset tarpeet kuin pennuilla, ja tanskandogilla on erilaiset ravitsemusvaatimukset kuin mopsilla. Koiran terveellisen ruokavalion varmistamiseksi on kuusi tärkeää ravintoainetta, joita koiran tulee kuluttaa:

Vitamiinit

Vitamiinit ovat vastuussa koiran kehon laajasta toiminnasta, kuten luun kehittymisestä, silmien toiminnasta, solurakenteen ylläpidosta ja ravinteiden energian vapauttamisesta.

Palatantit

Palatanteilla on tärkeä rooli koiran ruokavaliossa. Tämä eroaa hieman kaikesta muusta pyramidista, koska se auttaa pääsääntöisesti tekemään ruoasta maun erinomaisen koiralle.

Minerals

Mineraalit ovat myös avain koiran terveydelle, koska ne auttavat ylläpitämään terveitä luita sekä lihasten, solujen ja hermojen toimintaa.

Rasva

Rasva on fantastinen energianlähde ja parantaa rasvaliukoisten vitamiinien ja välttämättömien rasvahappojen, kuten Omega 3 ja Omega 6, imeytymistä. Nämä välttämättömät ravintoaineet auttavat koiria ylläpitämään tervettä ihoa ja turkkia edistämään immuunijärjestelmää ja samalla edistämään terveiden nivelten kehittymistä. , aivot ja näkö.

Proteiini

Proteiini ja aminohapot ovat koiran kehon rakennuspalikoita, jotka ovat vastuussa uusien ihosolujen muodostamisesta, karvojen kasvattamisesta, lihaskudoksen rakentamisesta ja paljon muuta. Proteiini toimii myös entsyymeinä, hormoneina ja vasta-aineina.

Hiilihydraatit

Hiilihydraatit ovat tehokas energian glukoosilähde, kehon lämmönlähde, ja niitä voidaan varastoida glykogeenina. Tämä on tärkeää myös koiralle, koska se auttaa hallitsemaan koiran painoa.

"Hyvän" koiranruoan valitseminen voi olla haastavaa, koska niin monet merkit esittävät niin monia erilaisia ​​väitteitä. Jokainen tuotemerkki kertoo sinulle, miksi heidän omansa on "paras". Paras neuvo on tehdä tutkimusta, esittää oikeat kysymykset ja, jos mahdollista, vierailla paikallisessa lemmikkikaupassa, jossa on usein runsaasti tietoa, kokemusta ja valikoimaa.

Takaisin tietokeskukseen
Charlotte Shepherd. GA Pet Food Partners Vanhempi ravitsemusterapeutti

Charlotte Stainer

GA Pet Food Partners Nuorempi lemmikkien ravitsemusterapeutti

Charlotte on nuorempi lemmikkieläinravintoterapeutti yrityksessä GA Pet Food Partners. Charlotte valmistui Newcastlen yliopistosta meribiologian maisteriksi ja suoritti myöhemmin eläinten ruokinnan maisterintutkinnon University of Nottingham, jossa hän keskittyi eläinten seuraravintoon. Työn ulkopuolella Charlotte rakastaa matkustamista ja viettää aikaa ulkona. Hän pitää myös juoksemisesta ja kuntosalilla käymisestä.

Saatat pitää myös...

Artikkelin on kirjoittanut Charlotte Stainer