Lemmikkieläinten ruokien takatarrat - selitetty - GA Pet Food Partners

Miksi lemmikkieläinten ruokien takapakkaukset ovat tärkeitä?

Lemmikkieläinten ruokamerkintöjen ensisijaisena tarkoituksena on tarjota tuotteesta selkeää, tarkkaa ja rehellistä tietoa, joka voi helpottaa ostajan ostotoimintaa. Pakkauksen takaosan tiedot sisältävät yleensä suuren osan lainsäädännön edellyttämistä tiedoista ja voivat antaa lisätietoja tuotteen ravintosisällöstä ja arvosta. Alla olevat tiedot on suunniteltu selittämään yksityiskohtaisesti jokainen lemmikkieläinten ruokien pakkauksessa vaadittava seikka asetuksen (EY) N:o 767/2009 ja FEDIAF:n hyvän merkintäkäytännön (2018) mukaisesti.

Jäljitettävyystiedot

Tuotteen eränumero ja valmistuslaitoksen hyväksyntänumero on painettava pakkaukseen jäljitettävyyden vuoksi. Jos näitä tietoja ei anneta etiketissä, voidaan antaa maininta siitä, mistä nämä tiedot löytyvät, kuten "Erän tiedot, parasta ennen -päiväys ja valmistajan rekisteröintinumero katso pakkauksen takaosa tai vastaava.

Valmistajan rekisteröintinumeron avulla voidaan tunnistaa tuotteen valmistuspaikka. Asetuksessa (EY) N:o 183/2005 vaaditaan rehualan toimijoita varmistamaan, että heidän valvonnassaan olevat laitokset ovat säännösten mukaisia ​​ja toimivaltaisen viranomaisen hyväksymiä. Tämän osoittaa pakkauksessa oleva valmistajan rekisteröintinumero, joka on myönnetty viranomaisten perustamista. Erätietojen avulla Rehuliiketoiminnan harjoittaja saa tietoa siitä, milloin tuote on valmistettu, milloin ja milloin se on pakattu. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä mahdollisia haasteita tutkittaessa.

Yrityksen osoite ja yhteystiedot

Asetus 767/2009, art. 15 b) pakkaukseen on painettava tuotteesta vastaavan rehualan toimijan osoite ja yhteydenottotapa. Tämä voi olla ilmainen puhelinnumero, verkkosivusto tai kuluttajapalvelu/sähköpostiosoite.

Vaatimukset

Lisätiedot, joita tarvitaan pakkauksen etupuolella esitettyjen väitteiden tueksi, löytyvät pakkauksen takaosasta. Lisätietoa väitteiden perusteluista löytyy aikaisemmasta artikkelistamme: Lemmikkieläinten ruokapakkaukset: väitteet ja merkinnät - Mitä voin sanoa?

Viitteet

1. FEDIAF. (2018) FEDIAF Code of Good Labeling Practice for Lemmikkiruoka. https://fediaf.org/images/FEDIAF_labeling_code_2019_onlineOctober2019.pdf

2. EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EY) N: o 767/2009, annettu 13 päivänä heinäkuuta 2009, rehun markkinoille saattamisesta ja käytöstä https://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:229:0001:0028:EN:PDF

3. EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUS (EY) N:o 183/2005, annettu 12 päivänä tammikuuta 2005, rehuhygieniaa koskevista vaatimuksista https://www.legislation.gov.uk/eur/2005/183/article/10#

Takaisin tietokeskukseen

Sophia Parkinson

GA Pet Food Partners Lemmikkieläinten ruokavaatimusten asiantuntija

Sofia on GA Pet Food Partners Pet Food Claims Expert ja on mukana tarkastamassa kumppanien väitteitä, varmistamassa, että heidän etiketit ja markkinointimateriaalit ovat säädösten mukaisia, sekä tutkimassa uusia ja jännittäviä raaka-aineita. Sophialla on ravitsemustieteiden perustutkinto, jossa hän oli kiinnostunut väitteistä ja merkintöjen sääntelystä. Hän työskenteli lyhyesti ihmisruokateollisuudessa ennen tuloaan GA:lle vuonna 2020. Hän nauttii ruoanlaitosta ja pitkistä kävelyretkistä kääpiösnautseri Dexterin kanssa vapaa-ajallaan.

Saatat pitää myös...

Artikkelin kirjoittanut Sophia Parkinson