Lemmikkieläinten raakaruoka vs kuivaruoka - GA Pet Food Partners

raaka lemmikkiruoka vs kuivattu nappula, mikä on parasta lemmikkillesi? Tässä artikkelissa tarkastellaan kummankin lemmikkieläinruoan hyviä ja huonoja puolia.

Lemmikkieläinten ruokien ravitsemusasiantuntijoina meiltä kysytään usein, mitä eroa on raakaruoan ja lemmikkieläinten ruoan välillä lemmikkieläinten kuivaruokaa. Tämä viesti tarjoaa sinulle tärkeimmät tiedot kuivatun nappulan ruokinnan eduista verrattuna raa'an lemmikkieläinten ruokaan.

Tärkeä ravitsemus

Raaka lemmikkieläinten ruoka voidaan ostaa täydellisenä ruokavaliona, mutta monet omistajat päättävät ruokkia kotitekoista raakaa, koska heidän mielestään se on parempi lemmikkinsä kannalta. Tutkimukset osoittavat, että 95 prosentilla kotitekoisista ruokavalioista puuttui ainakin yksi välttämätön ravintoaine. Vaikka 84 prosentista puuttui useita ravintoaineita (PFMA, 2020). Dodd et ai. (2019) suoritti ravintoanalyysin kotitekoisesta ruokavaliosta ja vaikutuksista, joita tällä ruokavaliolla oli, kun ruokittiin pentulle. Tulokset osoittavat, että ruokavaliossa oli puutteita monissa ravintoaineissa sekä väärässä kalsiumin ja fosforin tasapainossa, mikä johti luuston huonoon kehitykseen.

Raaka riski

On havaittu, että lemmikkieläinten terveydelle aiheutuu riskejä, jos lemmikkieläimille syötetään kotitekoista raakaruokaa, jos ne eivät ole ravitsemuksellisesti tasapainotettuja tietylle lajille ja elämänvaiheelle. On myös todettu, että ihmisten terveydelle aiheutuu vaara. Raakaruokavaliolla ruokittaessa bakteeritartuntojen riski kasvaa, koska sekä lemmikki että sen omistaja voivat altistua suoraan ruokavälitteisille taudinaiheuttajille. Tutkimuksessa tarkasteltiin 35 kaupallista raakaa lemmikkieläinten ruokaa ja tarkasteltiin tuotteita epäpuhtauksien, kuten esim salmonellalisteria ja E.coli. Tutkimuksessa raportoitiin, että yli puolet testatuista raaka-aineista oli positiivisia ainakin yhdelle epäpuhtaudelle (Bree et ai., 2018). Tutkimuksen päätteeksi todetaan, että lemmikkieläinten kuivaruoka on turvallisempi vaihtoehto niin lemmikeille kuin omistajillekin. Alla olevassa taulukossa on yhteenveto tärkeimmistä eroista kuivaruoan ja raakaruoan välillä.

Kuivaa

  • Matala kosteuspitoisuus (noin 8%)

  • Syötä pieniä määriä

  • Täydelliset lemmikkieläinten ruoat - vastaa lemmikkien ravintotarpeita FEDIAFin ravitsemusohjeiden mukaisesti

  • Vakaa pitkään, kunhan sitä säilytetään viileässä, kuivassa paikassa

  • Lemmikkieläimet voivat juoda enemmän, kun ruoka on kuivaa

  • Mukava

raaka

  • Korkea kosteuspitoisuus (65% +)

  • Voidaan valmistaa kaupallisesti tai kotitekoisesti

  • Hygienia ja puhtaus ovat tärkeitä - riski ihmisten ja lemmikkien terveydelle

  • Lyhyt säilyvyysaika sulatuksen jälkeen

  • Lemmikkieläimet voivat juoda vähemmän, kun ruoka on märkä

  • Kätevä joissakin muodoissa (pakastettu, täydellinen, raaka)

Ei ole aina helppoa verrata suoraan raakaa lemmikkieläinten ruokaa ja kuivaa lemmikkieläinten ruokaa fyysisen tilan erojen vuoksi. siksi on tärkeää laskea kaikki arvot samalla "kuiva-ainepohjalla".

Mikä on kuiva-aine?

Kuiva-aineella tarkoitetaan materiaalia, joka jää jäljelle veden poistamisen jälkeen. Alla olevissa taulukoissa verrataan eri raaka-ruokavalioiden ravintosisältöä nappula-ruokavalioon "ruokittuina" ja "100 % kuiva-ainepohjalta". Analyyttisiä aineosia voidaan verrata tasapuolisesti muuntamalla molemmat tuotteet samaksi kuiva-aineeksi.

Analyyttiset ainesosat "syötettynä".

Raaka ruokavalio A

  • Kosteus: 70%

  • Öljy: 9%

  • Proteiini: 12%

  • Kuitu: 1%

  • Tuhka: 2%

Raaka ruokavalio B

  • Kosteus: 64.6%

  • Öljy: 15.7%

  • Proteiini: 14.6%

  • Kuitu: 1%

  • Tuhka: 4.9%

Raaka ruokavalio C

  • Kosteus: 74.9%

  • Öljy: 5.8%

  • Proteiini: 14.4%

  • Kuitu: 1.8%

  • Tuhka: 2.9%

Kuiva ruokavalio A

  • Kosteus: 8%

  • Öljy: 16%

  • Proteiini: 28%

  • Kuitu: 3%

  • Tuhka: 9.5%

Analyyttiset ainesosat 100-prosenttisesti kuivasta aineesta

Raaka ruokavalio A

  • Kosteus: 0%

  • Öljy: 30%

  • Proteiini: 40%

  • Kuitu: 3.3%

  • Tuhka: 6.7%

Raaka ruokavalio B

  • Kosteus: 0%

  • Öljy: 44.4%

  • Proteiini: 41.2%

  • Kuitu: 2.8%

  • Tuhka: 13.8%

Raaka ruokavalio C

  • Kosteus: 0%

  • Öljy: 23.1%

  • Proteiini: 57.4%

  • Kuitu: 7.2%

  • Tuhka: 11.6%

Kuiva ruokavalio A

  • Kosteus: 0%

  • Öljy: 17.4%

  • Proteiini: 30.4%

  • Kuitu: 3.3%

  • Tuhka: 10.3%

Markkinoilla on monia erilaisia ​​lemmikkieläinten ruokamuotoja, jotka voivat joskus vaikeuttaa päättämistä siitä, mikä on parasta ruokkia lemmikkeille. Tärkein viesti on, että lemmikkieläinten ruoan laatu tulisi mitata ruoan sisällön eikä muodon mukaan, johon sitä syötetään.

Viitteet

Bree, FPJ, Bokken, GCAM, Mineur, R., Franssen, F., Opsteegh, M., van der Giessen, JWB, Lipman, LJA ja Overgaauw, PAM (2018). Zoonoottiset bakteerit ja loiset, joita löytyy raakaan lihaan perustuvasta ruokavaliosta kissoille ja koirille. Eläinlääkäritietue, 182 (2), s. 50–50.

Dodd, S., Barry, M., Grant, C. ja Verbrugghe, A. (2019). Poikkeava luun mineralisaatio koiranpennulla, joka ruokkii epätasapainoista raakaa lihaa sisältävää kotitekoista ruokavaliota, joka diagnosoitiin ja sitä seurattiin kaksoisenergian röntgensäteilyabsorptiometrian avulla. Lehti eläinten fysiologiasta ja ravinnosta.

Vastuullinen raaka ruokinta kissoille ja koirille. (toinen). [verkossa] Saatavilla osoitteessa: https://www.pfma.org.uk/_assets/docs/fact-sheet/PFMA-fact-sheet-Raw-Feeding.pdf [Pääsy 9. lokakuuta 2020].

Takaisin tietokeskukseen
Charlotte Shepherd. GA Pet Food Partners Vanhempi ravitsemusterapeutti

Charlotte Stainer

GA Pet Food Partners Nuorempi lemmikkien ravitsemusterapeutti

Charlotte on nuorempi lemmikkieläinravintoterapeutti yrityksessä GA Pet Food Partners. Charlotte valmistui Newcastlen yliopistosta meribiologian maisteriksi ja suoritti myöhemmin eläinten ruokinnan maisterintutkinnon University of Nottingham, jossa hän keskittyi eläinten seuraravintoon. Työn ulkopuolella Charlotte rakastaa matkustamista ja viettää aikaa ulkona. Hän pitää myös juoksemisesta ja kuntosalilla käymisestä.

Saatat pitää myös...

Artikkelin on kirjoittanut Charlotte Stainer