Superruoat koirille valokeilassa - GA Pet Food Partners

Superruoka koirille - nainen ruokkimassa koiraansa

Lemmikkieläinten ruokateollisuudessa on lisääntynyt niiden omistajien määrä, jotka haluavat lemmikkiinsä sisältävän lemmikkieläinruoassa ainesosia, jotka hyödyttävät niitä suoraan. Kun lemmikkieläinten omistajat ovat tietoisempia siitä, mitä he ruokkivat lemmikkilleen, se tarjoaa lemmikkieläinten ruokabrändeille fantastisen mahdollisuuden erottua kilpailijoista ja erottua joukosta markkinoilla. Esimerkiksi, superruoat koirille on ominaisuus, josta on tulossa yhä suositumpi koiranruokavalmisteissa. Tämä Tietokeskus Artikkeli asettaa koirien superruoat valokeilaan keskittymällä siihen, mitä superruoat ovat, miksi ne ovat saamassa suosiota koiranruoassa ja superruokien hyötyihin koirille.

Mitä ovat superruoat koirille?

Sana "superfoods" on yleistynyt yhteiskunnassa ja mediassa viime vuosina.

Vaikka superruokia (joko ihmisille tai koirille) ei ole määritelty tarkasti, niitä voidaan ajatella elintarvikkeina, jotka tarjoavat ylivoimaisen tason yhtä tai useampaa ravintoainetta ja/tai luonnossa esiintyviä yhdisteitä, jotka ovat hyödyllisiä terveydelle. Lisäksi voidaan ajatella, että superruoat tarjoavat terveyshyötyä muita elintarvikkeita enemmän ja arjen terveyden ylläpitämisen lisäksi.

Koiran kuivaruokaa superfoodilla

Mitä tulee koirien superruokiin, niin monia ihmisten suosimia superruokia voidaan myös turvallisesti lisätä koiranruokiin. Ja monissa tapauksissa tutkimukset ovat osoittaneet, että koirien superruoat voivat tarjota monia samoja etuja kuin ihmisillä monissa kehon järjestelmissä sekä antioksidanttien että tulehdusta ehkäisevien ominaisuuksien ansiosta.

Miksi superruokien määrä koiranruoassa on lisääntynyt?

Smoothieista salaatteihin superfoodit ovat viimeaikaisten ihmisten ruokatrendien kärjessä, eivätkä ne osoita haihtumisen merkkejä. Ihmiset pyrkivät elämään terveellisemmin, pidempään, ja siksi ihmiset ottavat myönteisiä askelia parantaakseen terveyttään ja hyvinvointiaan syömiensä ruokien kautta. He tarkastelevat paljon tarkemmin pakkauksessa lueteltuja ainesosia, ja tutkimalla verkossa he tekevät tietoisempia valintoja siitä, mitä he syövät ja mitä haluavat kuluttaa. Tämä suuntaus on yleistymässä myös lemmikkieläinten ruokamarkkinoilla, ja omistajat suhtautuvat lemmikkiensä terveyteen ja hyvinvointiin vakavammin kuin koskaan ennen. Lisäksi trendit, kuten inhimillistäminen ja palkkio, ovat saaneet omistajat toivomaan, että heidän lemmikkinsä ruokavalinnat ovat samanlaisia ​​kuin heidän omansa.

Superruokien edut koirille

Kurpitsa, porkkana, pinaatti, lehtikaali, papaija, tomaatti ja parsa sisältävät vaihtelevia määriä yhtä tai useampaa karotenoidiyhdistettä (antioksidantti), kuten α-karoteenia, β-karoteenia, lykopeenia, β-kryptoksantiinia, luteiinia ja zeaksantiinia (Tanprasertsuk et al., 2021). Kolme näistä karotenoideista (α-karoteeni, β-karoteeni ja β-kryptoksantiini) tunnetaan A-provitamiinin karotenoideina, mikä tarkoittaa, että ne voidaan muuntaa A-vitamiiniksi, jolla on olennainen rooli normaalissa näössä. Lisäksi karotenoidit voivat olla hyödyllisiä terveille silmille ja näön kannalta, koska ne absorboivat valoa (johtaen vähemmän valovaurioihin) ja toimivat antioksidantteina, jotka voivat suojata verkkokalvoa ja linssiä oksidatiivisilta vaurioilta.

Superruoan edut koirille

Tutkimus terveillä aikuisilla beagleilla, joita ruokittiin ravinnolla, jota oli täydennetty antioksidanttien, mukaan lukien luteiinin, β-karoteenin, zeaksantiinin ja astaksantiinin sekoituksella kuuden kuukauden ajan, osoitti verkkokalvon toiminnan parantuneen pimeässä ja valossa sekä vähentyneen taittovirheen muutoksia koiriin verrattuna. ruokittiin täydellisellä ja tasapainoisella ruokavaliolla ilman antioksidanttisia lisäravinteita (Wang et al., 2016).

Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että ravinnon karotenoideilla, erityisesti β-karoteenilla ja luteiinilla, on suotuisia vaikutuksia sekä humoraaliseen (esim. lisääntynyt vasta-aineiden tuotanto rokotuksia vastaan) että soluvälitteiseen (esim. lymfosyyttien lisääntynyt lisääntyminen stimuloituna) immuunivasteisiin koirilla (Chew et ai., 2000; Kim et ai., 2000)

Polyfenolit ovat toinen antioksidanttiperhe, jota löytyy useista hedelmistä, marjoista, vihanneksista ja yrteistä, mukaan lukien mustikat, granaattiomena, persilja, kurkuma, lehtikaali, parsa, pinaatti ja parsakaali (Tanprasertsuk et al., 2021), joilla on osoitettu olevan hyödyllisiä vaikutuksia koirat. Esimerkiksi rekikoirien antioksidanttitaso nousi merkittävästi liikunnan jälkeen, kun ruokavaliota täydennettiin päivittäin 20 grammalla tuoreita mustikoita kahden kuukauden ajan (Dunlap et al., 2006). Antioksidanttisten ominaisuuksien lisäksi toisessa tutkimuksessa havaittiin, että ravintolisä mustikkauutteella tuotti tulehdusta ehkäisevän vaikutuksen (tulehdusgeenien ilmentymisen väheneminen) terveillä koirilla (Sgorlon et al., 2016).

Kurkumajauheen tyypillinen kullankeltainen väri johtuu kurkumiinista, jonka mahdollisia antioksidanttisia ja tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia on tutkittu laajasti. Kahdessa tutkimuksessa kurkumiinin lisäyksestä koirille, joilla on nivelrikon merkkejä, havaittiin tulehdukseen liittyvien geenien ilmentymisen vähenemistä (Colitti et al., 2012; Sgorlon et al., 2016).

Granaattiomenauutteen osoitettiin suojaavan koiran verisuonisoluja oksidatiivisilta vaurioilta (Ripoll et al., 2012), mikä osoittaa vahvoja antioksidanttisia ja soluja suojaavia vaikutuksia, jotka voivat auttaa ylläpitämään terveitä koirien verisuonia. Toisessa tutkimuksessa havaittiin, että granaattiomenan kuoriuutteen sisällyttäminen terveiden koirien ruokavalioon paransi antioksidanttitasoa ja lisäsi myös lyhytketjuisten rasvahappojen (SCFA) pitoisuutta ulosteissa (Jose et al., 2017), mikä viittaa mahdolliseen suoliston terveyteen. etuja. SCFA:n tuotanto alentaa suoliston pH:ta, mikä auttaa estämään haitallisten mikrobien kasvua. Lisäksi voihappoa pidetään tärkeimpänä SCFA:na, jolla on erilaisia ​​myönteisiä vaikutuksia ruoansulatuskanavan toimintaan ja terveyteen (Guilloteau et al., 2010).

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että superruoat ovat yhä suositumpia koiranruokien ainesosia. On selvää, että "Superfoods" -tuotteiden sisällyttämiseen liittyy suuria markkinointimahdollisuuksia. Tätä tukee tutkimus, joka paljasti, että 87 % omistajista uskoo, että on välttämätöntä tarkistaa lemmikkieläinten ruokien etiketeistä avainsanoja, kuten "terveellinen ja superruoka". On myös selvää, että superfoodilla on joitain superravitsemuksellisia etuja tähän mennessä tehdyn tutkimuksen perusteella.

Viitteet

Dunlap, KL, Reynolds, AJ & Duffy, LK (2006) Rekikoirien kokonaisantioksidanttivoima mustikoilla täydennettynä ja harjoitukseen liittyvien veriparametrien vertailu. Comp Biochem. Physiol. A 143: 429-434.

Gasbarre, K. (2021, maaliskuu). Suurin osa lemmikkieläinten omistajista on "pakkomielle" tähän ruokaan, Data sanoo. Haettu osoitteesta EatThis, Not That!: https://www.eatthis.com/news-pet-owners-clean-pet-food/

Guilloteau, P., Martin, L., Eeckhaut, V., Ducatelle, R., Zabielski, R. & Van Immerseel, F. (2010) Suolistosta perifeerisiin kudoksiin: butyraatin useat vaikutukset. Nutr. Res. Rev. 23: 366-384.

Jose, T., Pattanaik, AK, Jadhav, SE, Dutta, N. & Sharma S. (2017) Granaattiomenan kuoriuutteella täydennettyjen koirien ravintoaineiden sulavuus, takasuolen metaboliitit ja antioksidanttitila. J. Nutr. Sci. DOI: 10.1017/jns.2017.34

Kim, HW, Chew, BP, Wong, TS, Park, JS, Weng, BBC, Byrne, KM, Hayek, MG & Reinhart, GA (2000) Ruokavalion luteiini stimuloi koiran immuunivastetta. Vet. Immunol. Immunopatoli. 74: 315-327.

Nielsen. (2019, toukokuu). Nielsen julkaisee toisen vuosittaisen maailmanlaajuisen hyvinvointiraportin. Haettu Nielsenistä: https://www.nielsen.com/in/en/news-center/2/nielsen-releases-2019nd-annual-global-well-report/Colitti, M., Gaspardo, B., Della Pria , A., Scaini, C. & Stefanon, B. (2) Valkosolujen transkriptiomuunnos kurkumiinin ja ei-steroidisen anti-inflammatorisen lääkkeen antamisen jälkeen nivelrikkoa sairastavilla koirilla. Vet. Immunol. Immunopatoli. 2012: 147-136.

Ripoll, C., Coussaert, A., Waldenberger, FR, Vischer, C., Ginouvès, A., McGahie, D. & Gatto, H. (2012) Evaluation of Natural materials' protection effects against oxidative stress in a newly development koiran endoteelisoluihin perustuvassa määrityksessä ja soluvapaita radikaaleja poistavissa määrityksissä. Työharjoittelija. J. Appl. Res. Vet. Med. 10: 113-124.

Sgorlon, S., Stefanon, B., Sandri, M. & Colitti, M. (2016) Kasviperäisten yhdisteiden ravintoainevaikutus terveydessä ja sairaudessa: Koiran ruokavaliointerventiotutkimuksen tulokset. Res. Vet. Sci. 109: 142-148.

Tanprasertsuk, J., Tate, DE & Shmalberg, J. (2021) Kasvipohjaisten ainesosien ja fytoravinteiden roolit koiran ravitsemuksessa ja terveydessä. J. Anim. Physiol. Anim. Nutr. DOI: 10.1111/jpn.13626

Takaisin tietokeskukseen

Tohtori Adrian Hewson-Hughes

Ravitsemus-, elintarviketurvallisuus- ja innovaatioasiantuntija

Adrian valmistui Sunderlandin yliopistosta farmakologian kandidaatin tutkinnosta ja jatkoi töitä multippeliskleroosilaboratoriossa Lontoon yliopistollisen neurologian instituutissa, jossa hän valmistui tohtoriksi. Useiden vuosien jälkeen Cambridgen ja Nottinghamin yliopistojen jälkidoktorina korkeakouluissa hän liittyi Mars Petcare -palveluun ja työskenteli 14 vuotta tutkimus- ja kehitystyössä Walthamin lemmikkieläinten ravitsemuskeskuksessa. Adrian johti erilaisia ​​tutkimushankkeita makuun, ruokintakäyttäytymiseen, ravitsemukseen ja aineenvaihduntaan sekä kissoilla että koirilla, ja tuloksena olivat tieteelliset julkaisut, esitykset ja tuoteinnovaatiot. Lokakuussa 2018 Adrian liittyi GA: han innoissaan mahdollisuudesta tukea GA: n sitoutumista jatkuvaan innovaatioon ja investointeihin tuomalla korkealaatuisia tuotteita kumppaneillemme ja lemmikkeillemme.

Matthew Aiken

Markkinointiviestinnän asiantuntija

Matt valmistui vuonna 2017 liiketalouden ja johtamisen perustutkinnosta. Täällä hän huomasi, että hänellä oli intohimo ja kiinnostus markkinointiin. Vapaa -ajallaan hän nauttii kaikesta kuntoiluun liittyvästä ja ulkoilusta. Hänellä on myös ranskalainen bulldoggi nimeltä Harley ja persialainen kissa nimeltä Bonnie Blue.

Saatat pitää myös...

Artikkelin kirjoittavat tohtori Adrian Hewson-Hughes ja Matthew Aiken