Lemmikkikauppojen voima - GA Pet Food Partners

Suurin osa lemmikkieläinten omistajista pitää lemmikkinsä osana perhettä, ja tietoinen lemmikkinsä terveydestä on suuri määrä. Lemmikkien omistajien on kuitenkin niin paljon tietoa ja useita ostotapoja, että on haastavaa tietää paras paikka ostaa ruokaa lemmikkeilleen. Tässä mielessä tässä artikkelissa keskitytään lemmikkikauppoihin ja siihen, miten ne hyödyttävät lemmikkieläinten omistajia, kuluttajien ostotottumusten muutoksiin ja siihen, kuinka riippumattomat lemmikkikaupat auttavat paikallisia yhteisöjä ja taloutta.

Yhdistyneessä kuningaskunnassa on yhteensä 3000 lemmikkikauppaa. Euroopassa on vielä 60,000 3.2, joista jokaisella on omat erikoisuutensa. Eläinkaupat myötävaikuttavat suuresti Yhdistyneen kuningaskunnan lemmikkieläinten ruokamarkkinoiden arvoon, jonka arvo on nyt PFMA: n mukaan yhteensä XNUMX miljardia puntaa.

Covid-19: n vaikutus lemmikkikauppoihin

Covid-19 on vaikuttanut moniin toimialoihin, mukaan lukien lemmikkieläinten ruoka. Tämän seurauksena lemmikkien omistajien ostotottumukset ovat alkaneet muuttua. Verkkokauppasivustot saivat markkinaosuuden lemmikkieläinten elintarviketeollisuudessa, koska ihmisiä rajoitettiin aikansa kotiensa ulkopuolella. Lemmikkieläinten ruoan Internet -myynti kasvoi tasaisesti viime vuosina, mutta pandemia kiihdytti tätä kehitystä merkittävästi.

Vaikka jotkin teollisuudenalat joutuivat sulkemaan ovensa pitkäksi aikaa, lemmikkikaupat osoittautuivat kestäviksi pandemian aikana, ja monet hallitukset ympäri maailmaa pitivät niitä välttämättöminä. Lemmikkien omistajien vähäinen liikkuvuus ja paikalliset lemmikkikaupat auttoivat heitä hyötymään, koska ihmisten ei tarvinnut matkustaa kauas saadakseen ruokaa lemmikeilleen. Lisäksi paniikkiosto, erityisesti pandemian alkuvaiheessa, merkitsi lemmikkikauppojen myynnin tuloa. Tämä on vähitellen palannut normaalille tasolle; lemmikkikaupoissa ostaneet lemmikkien omistajat ovat kuitenkin ymmärtäneet näiden kauppojen tuoman arvon.

Viimeaikaiset tutkimukset ovat paljastaneet, että kuluvan vuoden huhtikuussa kuluttajien luottamus lemmikkien vähittäiskauppaan kasvoi 0.4% verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon. Lisäksi lemmikkikauppojen ja eläinlääkäriluokan ostokset ovat kasvaneet huimasti 32.4% verrattuna kaksi vuotta sitten ; tämä on nopeampi kuin mikään muu pääkadun myymälä. Vaikka 42% kuluttajista tekee todennäköisemmin ostoksia paikan päällä kuin ennen pandemiaa, 47% kuvailee katua yhteisöjensä sydämeksi.

Terveys- ja hyvinvointitrendi

Lemmikkien omistajat ovat keskittyneet myös lemmikkiensä terveyteen ja hyvinvointiin. Lukitukset ja rajoitukset ovat johtaneet siihen, että ihmiset keskittyvät fyysiseen kuntoon, syömiinsä ja yleiseen yleiseen terveydentilaansa.

Tämä on levinnyt lemmikkieläinten ruokamarkkinoille. Packaged Facts -tutkimus viittaa siihen, että 23% koiran omistajista ja 24% kissan omistajista on erityisen huolissaan lemmikkinsä ahdistuksesta ja stressistä. Sekä 20% koiranomistajista että 21% kissan omistajista on erityisen huolissaan lemmikkinsä immuunijärjestelmästä

Terveyseläinten omistajat ulkoiluttamassa koiraansa

Koska lemmikkien terveydestä ja hyvinvoinnista on tullut painopiste, nykyiset tapahtumat ovat vain vaikuttaneet tähän lemmikkien omistajilla. Tämä on merkinnyt sitä, että lemmikkikaupat ovat joutuneet mukauttamaan painopisteään tarjoamalla tuotteita, jotka ovat erityisen hyödyllisiä lemmikin terveydelle.

Lemmikkikauppojen edut

Riippumattomat lemmikkikaupat tarjoavat lemmikkieläinten omistajille monia mahdollisuuksia ja etuja. Monet näistä eduista, joita et voi kokea lemmikkieläinten vähittäiskauppiaiden kanssa. Artikkelin tässä osassa tarkastellaan lemmikkikauppojen etuja ja sitä, miksi lemmikkieläinten omistajien tulisi tehdä ostoksia rakkaille turkisvauvoilleen.

Osaava tuotteistaan

Tieto, jonka voit saada tullessasi lemmikkikauppaan, on vertaansa vailla. Lemmikkieläinten erikoisliikkeillä on paljon tietoa myymistään tuotteista ja hyvät näkemykset lemmikkien terveydestä ja hyvinvoinnista. Lisäksi suurin osa lemmikkikauppojen työntekijöistä on saanut koulutusta. Siksi, kun he tapaavat päivittäin erilaisia ​​asiakkaita, he voivat tarjota tosielämän kokemuksia varmistaakseen, että lemmikit saavat parasta laatua olevia tuotteita.

Ymmärrä lemmikkien yksilölliset tarpeet

Sen lisäksi, että lemmikkikaupat tuntevat tuotteitaan, he tietävät usein lemmikin erityistarpeet. olipa kysymys lemmikin rodusta tai iästä, heillä on yleensä suositus. Jos säännöllinen asiakas vierailee, voi olla saatavilla tuotetta, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin. Tämä voi auttaa säästämään aikaa ja rahaa omistajalle, koska heidän ei tarvitse kokeilla erilaisia ​​tuotteita, jotka eivät välttämättä ole hyödyllisiä lemmikkieläimilleen.

Tarjoa ainutlaatuinen ostokokemus

Lemmikkikaupat eivät ole mikään muu lemmikkialalla asiakkaiden ostokokemuksen suhteen. Ne ovat loistava paikka omistajille tutustua lemmikkieläinten ruoan uusimpiin trendeihin ja tarjota heille ideoita, joita antaa lemmikkeilleen. Lemmikkieläimet voivat usein kokeilla näytteitä, ja jos he pitävät niistä, he voivat ostaa koko tuotteen.

Ota yhteyttä samanmielisiin omistajiin

Joillekin omistajille lemmikkikaupassa käyminen on mahdollisuus seurustella. Täällä lemmikkieläinten omistajat voivat jakaa kokemuksiaan ja etsiä myös ratkaisuja lemmikkinsä ongelmiin. Omistajilla on myös todennäköisesti samanlaiset kiinnostuksen kohteet.

Paikallinen oivallus

Lemmikkikaupat ovat hieno tapa saada tietoa paikallisyhteisössä tapahtuvista tapahtumista. Olipa kyseessä koiranäyttely tai upeat paikalliset kävelyretket lemmikkieläimille, lemmikkikauppa on tiedon kultakaivos.

Tarjoa ratkaisuja

Usein valintamyymälät ja verkkokaupan lemmikkikaupat voivat lopettaa varastot ilman vaihtoehtoista ehdotusta. Tämä voi osoittautua ongelmaksi omistajille, koska heillä on vaikeuksia löytää vaihtoehto lemmikkien antamiseksi. Eläinkaupat voivat ensin ilmoittaa asiakkailleen varastotuotteiden muutoksista ja antaa heille sopivan vaihtoehdon varmistaakseen, että asiakkaan lemmikki saa edelleen parasta laatutuotetta.

Lemmikkikaupan ratkaisu

Mukavuus ja valinta

Eläinkaupat ovat yleensä paikallisia useimmille ihmisille. Nykyaikaisen elämäntavan ja kiireisen aikataulun ansiosta lemmikkieläinten omistajat voivat ostaa tarvitsemansa tuotteet nopeasti. Valittavana on myös laaja valikoima tuotteita, jotka sopivat kaikentyyppisten lemmikkieläinten tarpeisiin. Esimerkiksi koiran omistaja voi etsiä ruokaa koiralleen, jolla on paljon lihaa; lemmikkikauppa tarjoaa erilaisia ​​reseptejä, jotka sisältävät runsaasti lihaa ja erityyppisiä proteiinilähteitä.

Eläinkaupat ja yhteisö

Paikalliset lemmikkikaupat ovat usein yhteydessä yhteisöönsä henkilökohtaisesti ja ymmärtävät hämmästyttäviä ainutlaatuisia suhteita lemmikkien ja ihmisten välillä. Lisäksi useimmat lemmikkikauppojen omistajat ja työntekijät valitsevat urapolunsa rakkaudestaan ​​lemmikkeihin. Tämä tarkoittaa sitä, että he voivat liittyä siihen, miltä lemmikin omistajat voivat tuntea, ja he voivat jakaa lemmikkieläinten hetkiä. Yleensä riippumattomat lemmikkikaupat ovat perheomisteisia ja hyötyvät jokaisesta myynnistä. Ilman itsenäisiä kauppoja monilta yhteisöiltä ja kaupunkikeskuksilta puuttuisi valinnanvaraa ja asiantuntemusta.

Yhteisö eläinkaupassa

Yhteenvetona voidaan todeta, että riippumattomat lemmikkikaupat tarjoavat lemmikkieläinten omistajille useita etuja, kuten tietoa lemmikkeistä ja tuotteista, samalla kun he ymmärtävät lemmikkien tarpeet. Lisäksi lemmikkikaupat ovat välttämättömiä paikallisyhteisöille. Ne tarjoavat lemmikkieläinten omistajille mahdollisuuden saada paikallista tietoa lemmikkitapahtumista, joita saattaa tapahtua lähialueella. Kuten aiemmin todettiin, 47% ihmisistä kuvaa katua yhteisöjensä sydämeksi, ja lemmikkikaupoilla on tärkeä rooli.

Vaikka itsenäisillä lemmikkikaupoilla on monia etuja, online-lemmikkikauppiaiden ja supermarkettien uhka tarkoittaa, että lemmikkikauppojen on oltava erityisen vahvoja tuotemerkkinsä kanssa lemmikkieläinten omistajille ja mikä tekee niistä erottuvan joukosta. Lisäksi Covid-19-pandemiassa lemmikkien omistajat ovat kasvaneet merkittävästi verkossa, ja lemmikkikaupat, jotka pitävät ainutlaatuisen tarjouksensa asiakkaille, ovat tärkeämpiä kuin koskaan.

Takaisin tietokeskukseen
Matthew Aiken, Markkinointipäällikkö

Matthew Aiken

Markkinointiviestinnän asiantuntija

Matt valmistui vuonna 2017 liiketalouden ja johtamisen perustutkinnosta. Täällä hän huomasi, että hänellä oli intohimo ja kiinnostus markkinointiin. Vapaa -ajallaan hän nauttii kaikesta kuntoiluun liittyvästä ja ulkoilusta. Hänellä on myös ranskalainen bulldoggi nimeltä Harley ja persialainen kissa nimeltä Bonnie Blue.

Saatat pitää myös...

Artikkelin kirjoittaja Matthew Aiken