Lemmikkien herkkujen nousu - GA Pet Food Partners

Lemmikkien herkkujen nousu – pääbanneri

Lemmikkieläinten määrän kasvaessa kotitalouksissa eri puolilla Eurooppaa tämä on korreloinut lemmikkien herkkujen ostamisen merkittävään lisääntymiseen. Pet Food Industryn mukaan 95 % ihmisistä sanoo, että lemmikit ovat osa perhettä, ja monet uskovat, että lemmikkiherkut auttavat kehittämään suhdetta omistajan ja lemmikin välillä (Pet Food Industry, 2016). Tämä artikkeli keskittyy markkinoiden Pet Treat -sektorin kasvuun ja siihen, miksi lemmikkieläinten omistajat etsivät toimivia herkkuja lemmikkinsä terveyteen ja hyvinvointiin.

Pet Treat -markkinatiedot

Uusimpien tietojen mukaan yli seitsemän kymmenestä (71 %) britistä on valmis maksamaan enemmän lemmikkiinsä kuin itselleen. Lemmikkieläimen muihin tarvikkeisiin kuin ruokaan käytetään keskimäärin lähes 500 puntaa vuodessa. Euromonitor Internationalin tuoreet luvut osoittavat, että koiraherkut olivat yksi parhaiten menestyneistä luokista vuonna 2022, ja vähittäismyynti kasvoi 6 prosenttia 693 miljoonaan puntaa Isossa-Britanniassa. Tämä merkitsee vaikuttavaa 187.2 miljoonan punnan myynnin kasvua vuodesta 2017. Raportissa ennustetaan myös, että lemmikkieläinten herkkujen myynti kasvaa 13.1 % vuoteen 2027 mennessä ja kokonaisarvon odotetaan nousevan 816.2 miljoonaan puntaa (Euromonitor, 2022).

Koiralle syötetään lemmikkiruokaa

Maailmanlaajuisesti myös lemmikkien herkkujen myynti on kasvanut nopeasti. Vuosina 2015–2020 herkkujen tonnimäärä maailmanlaajuisesti kasvoi koirien osalta 18 % ja kissojen osalta 59 %. Lemmikkieläinten ruoka-analyytikot odottavat markkina-arvon kasvavan seuraavien viiden vuoden aikana 5.5 % kissojen herkkujen ja 4.2 % koirien herkkujen osalta (Euromonitor, World Market for Pet Care, 2022). Lisäksi vuonna 2020 maailman herkkumarkkinat kasvoivat 10.5 %. Lemmikkiyrityksille tiedot osoittavat, että lemmikkieläinten herkkumarkkinat tarjoavat todellisen mahdollisuuden myyntiin.

Miksi lemmikkieläinten herkkujen myynti on lisääntynyt?

Herkut ovat yksi lemmikin omistajan kohokohdista. Monet omistajat käyttävät niitä koulutukseen ja keskittymiseen positiivisen käytöksen vahvistamiseen. Lisäksi monet uskovat, että se auttaa heidän yhteyksiään lemmikkiinsä. Uskotaan, että noin 90 prosenttia koirista motivoi ruokaa, mikä tekee herkuista riittävän palkkion tarjottavana.

Kun ihmiset viettivät enemmän aikaa kotona sulkujen aikana, lisääntyi aika lemmikkien kanssa. Toiset hankkivat tai adoptoivat lemmikin erityisesti pandemian aikaisemmissa vaiheissa. Tämän seurauksena ihmiset etsivät erilaisia ​​tapoja hemmotella itseään, mukaan lukien lemmikkinsä. Packaged Facts päätteli, että lemmikkieläinten hemmottelutrendit vaikuttivat lemmikkieläinten ruokaherkkujen lisääntymiseen. Tämän on tarkoitus jatkua vain tulevaisuudessa, sillä monet lemmikkivanhemmat haluavat hemmotella lemmikkiään ensiluokkaisella herkulla. Erityisesti 18–24-vuotiaat kuluttavat lemmikkiinsä yli kaksinkertaisesti enemmän kuin yli 55-vuotiaat.

Useimpien lemmikkien omistajien palatessa työpaikalle on herättänyt huolta lemmikkien hyvinvoinnista. Mielenkiintoista on, että 34 % omistajista uskoo, että heidän lemmikkinsä ahdistus lisääntyy. Tämän vuoksi lemmikkieläinten herkkujen valmistajat etsivät tapoja hyötyä lemmikin terveydestä. Tarkastellaan nyt toiminnallisten herkkujen roolia ja sitä, miten tämä herkkumarkkinoiden segmentti kasvaa.

Toiminnallisten herkkujen vaikutus

Pandemian aikana ihmiset ovat tulleet tietoisemmiksi terveydestään. Tämä on johtanut siihen, että ihmiset ovat valinneet tietoisempia ravitsemusvaihtoehtoja, nauttineet tuotteissa, joissa on toiminnallisia lisäetuja, ja osoittaneet halukkuutta omaksua ja maksaa tuotteita ja palveluita, jotka tukevat näitä hyvinvointialoitteita. Tämä koskee erityisesti kuluttajien itsensä lisäksi myös lemmikkieläinten ruoan ostajia.

Toimivia lemmikkiherkkuja ovat yhä suositumpia ravitsemukseen ja hyvinvointiin keskittyneiden lemmikkieläinten omistajien keskuudessa. Lemmikkieläinten herkkujen luokka on parempi kuin yleiset lemmikkieläinten ruokamarkkinat ja seuraa monia tärkeitä trendejä, kuten humanisointi, luonnollinen, viljaton, rajoitettu ainesosa, toiminnalliset ainesosat ja eksoottiset proteiinit. Kuten lemmikkieläinten ruokamarkkinoilla, terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät huolenaiheet ovat ensisijainen liikkeellepaneva tekijä, sillä yhä useammat lemmikinomistajat hakevat toiminnallisia herkkuja auttaakseen lemmikkinsä terveyttä, mukaan lukien, mutta ei rajoittuen, nivelten liikkuvuutta, ihoa ja turkkia, immuunitoimintaa ja ruuansulatuksen terveyttä.

Nämä terveyshyödyt voidaan tuottaa sisällyttämällä erilaisia ​​toiminnallisia ainesosia. Esimerkiksi nivelten terveyttä voidaan tukea ainesosilla, kuten viherhuulisimpukka, kondroitiini ja glukosamiini, omega-3-rasvahapot sekä kollageeni/kollageenipeptidit (Johnson et al., 2020).

Omega-3-rasvahappojen lisäyksen on osoitettu parantavan ihon tilaa ei vain terveillä koirilla (Rees et al., 2001) vaan myös koirilla, joilla on kutisevia ihosairauksia (Logas & Kunkle, 1994), mikä tekee näistä rasvahapoista suositun ainesosan ihon ja turkin hoitoon.

Nukleotideilla on olennainen rooli solujen uusiutumisessa ja lisääntymisessä, ja niiden on osoitettu vaikuttavan suotuisasti immuunijärjestelmään ja ruoansulatuskanavan terveyteen. Immuunisolujen lukumäärän on lisättävä nopeasti vasteena tunkeutuvalle mikro-organismille, ja nukleotidilisän on osoitettu tukevan tätä sekä koirilla (Romanao et al., 2007) että kissoilla (Rutherfurd-Markwick et al., 2013). Suolia vuoraavat solut (epiteelisolut) kärsivät paljon kulumisesta ja jatkuvaa solujen uusiutumista tarvitaan näiden solujen uudistamiseksi ja korvaamiseksi. Tämä prosessi, jota tehostetaan ravinnon nukleotidien lisäyksellä (Domeneghini et al., 2004), mikä auttaa tukemaan suoliston kykyä sulattaa ruokaa, imeä ravintoaineita ja pitää haitalliset mikro-organismit loitolla.

Prebiootit, kuten mannaani-oligosakkaridit (MOS), frukto-oligosakkaridit (FOS) ja sikuri/inuliini voivat tarjota useita etuja ruoansulatuskanavan terveydelle, kuten "ystävällisten" suolistobakteerien määrän lisääntymisen ja lyhytketjuisten rasvahappojen tuotannon lisäämisen. tärkeä "polttoaineen" lähde suoliston epiteelisoluille (Pinna & Biagi, 2014). Vaikka prebiootit tarjoavat "ravintoa" ystävällisille suolistobakteereille, probioottiset lisäravinteet kuljettavat elävät ystävälliset bakteerit suoraan suolistoon. Sen lisäksi, että probiootit edistävät ruoansulatuskanavan terveyttä, ne voivat myös stimuloida immuunijärjestelmää, esimerkiksi tehostaa vasta-ainevastetta rokotukselle koirilla (Benyacoub et al., 2003).

Äskettäisen tutkimuksen mukaan 70 % lemmikkieläinten hoidon asiakkaista sanoo, että toiminnallisia etuja sisältävillä herkuilla on tärkeä rooli heidän lemmikkinsä terveydessä (Packaged Facts, 2019). Tutkitut etsivät herkkuja, jotka auttavat ratkaisemaan ongelmia tai tarjoavat lisäravintoa.

Toiminnallisia herkkuja on monia muotoja ja kokoja. Alla on viisi suosittua toiminnallista herkkutyyppiä, joista on erityisiä etuja lemmikkieläimille.

Iho- ja turkkihoitoja

Iho muodostaa lemmikin vartalon suurimman elimen ja yhdessä karvaturkin kanssa on ensimmäinen suojaava este ulkopuolelta. Yhdessä ne kulkevat käsi kädessä suojan ja immuniteetin tarjoamiseksi keholle estämään bakteerien/virusten pääsyn kehoon ja varmistamaan lämmön säätelyn. Iho- ja turkkihoidot auttavat lemmikkiä säilyttämään terveen ihon ja kiiltävän turkin. Lisäksi ehkäisee hilsettä ja lisää kiiltoa ja pehmeyttä.

Lemmikkieläinten iho- ja turkkihoitokuvake

Ruoansulatusta edistävät hoidot

Terve ruuansulatuskanava on tärkeää, jotta lemmikki pystyy imemään/saamaan kaikki tarvittavat ravintoaineet ruoastaan ​​ja edistämään heidän hyvinvointiaan. Ruoansulatusherkut pyrkivät edistämään terveellistä suolistoympäristöä tukemalla terveiden suolistobakteerien kasvua sekä ylläpitämään tervettä suoliston kulkuaikaa ja ihanteellisen ulosteen koostumuksen.

Hammashoidot

Pyrkiessään ehkä minimoimaan eläinlääketieteellisten hammashoitojen kustannuksia, lemmikkieläinten omistajat pitävät toiminnallisia herkkuja lemmikkinsä ensimmäisenä puolustuslinjana hampaiden terveydessä. Hammashoidot ovat loistava tapa vähentää hammaskiven muodostumista ja samalla neutraloida pahanhajuista hengitystä. Packaged Factsin mukaan hammashoidot ovat suosituin toiminnallinen hoitomuoto, ja niiden osuus hoitojen myynnistä on 25 % (Granderson, 2017).

Rauhoittavat herkut

Kuten ihmiset, myös lemmikit ovat herkkiä stressille ja ahdistukselle. Olipa kyseessä biologinen syy, kuten ruoansulatusongelmia ja ihosairaus, tai psykologinen syy, kuten hermostuneisuus tai eristyneisyys. On monia tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa lemmikin stressiin tai ahdistukseen. Tutkimukset ovat osoittaneet, että 23 prosenttia koiranomistajista ja 24 prosenttia kissan omistajista on huolissaan lemmikkinsä ahdistuksesta ja stressistä. Rauhoittavien herkkujen katsotaan auttavan lievittämään stressiä ja ahdistusta, jotta lemmikki pysyy luonnollisesti rauhallisena.

Immuunihoidot

Koska lemmikit elävät pidempään, omistajat haluavat tehdä kaikkensa säilyttääkseen lemmikkiensä terveyden ja hyvinvoinnin. Immuunijärjestelmä koostuu kahdesta immuniteetista: synnynnäisestä ja mukautuvasta. Nämä järjestelmät on luotu solujen, kudosten ja elinten verkostosta, jotka toimivat yhdessä suojaamaan kehoa. Mielenkiintoista on, että 20 % koiranomistajista ja 21 % kissan omistajista on erityisen huolissaan lemmikkinsä immuunijärjestelmästä. Immuunihoitotuotteet on kehitetty edistämään monipuolista terveyttä ja hyvinvointia samalla kun ne tukevat lemmikin immuunipuolustusta.

Immune Pet Treat -kuvake

Erilaisia ​​herkkuja

Markkinoilla on erilaisia ​​lemmikkiherkkuja, mutta kaikki herkut eivät välttämättä ole korkealaatuisia. Kun on kyse herkkujen ostamisesta, lemmikkieläinten vanhempien tulee ottaa huomioon vaikutus, joka heillä voi olla lemmikkiinsä. PetMD:n mukaan vain 10 % lemmikin päivittäisistä kaloreista tulisi olla herkuista (Baltazar, 2013). Lemmikkieläinten omistajat voivat saada herkkuja useista paikoista, ja monet halvemmat herkut sisältävät makeutusaineita, keinotekoisia väriaineita ja keinotekoisia säilöntäaineita. Valitettavasti tämäntyyppisillä herkuilla voi olla haitallinen vaikutus lemmikin terveyteen ja hyvinvointiin pitkällä aikavälillä.

Erilaisia ​​lemmikkiherkkuja

Tämän seurauksena kissoille ja koirille tarkoitettujen luonnonherkkujen valmistus on lisääntynyt. Tämäntyyppiset herkut ovat todennäköisemmin vapaita makeutusaineista, keinotekoisista väreistä tai säilöntäaineista, mikä tekee niistä ensiluokkaisemman valinnan lemmikkieläinten vanhemmille annettavaksi lemmikkilleen.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että on selvää, että lemmikkieläinten herkkujen suosio on nousussa. Monet lemmikkieläinten omistajat pitävät lemmikkiään osana perhettä ja uskovat, että herkut voivat auttaa kehittämään yhteyttä heidän ja lemmikkinsä välille. Tuoreen tutkimuksen mukaan herkkujen markkina-arvo on kasvussa vuosi vuodelta, ja Yhdistyneen kuningaskunnan markkinoiden odotetaan nousevan 13.1 % seuraavien viiden vuoden aikana. Lisäksi maailman koiraherkkumarkkinoiden odotetaan kasvavan 4.2 % ja kissanherkkumarkkinoiden 5.5 % seuraavan viiden vuoden aikana.

On useita syitä, miksi herkkumarkkinoiden myynti on kasvanut. Yksi niistä on Covid-19-pandemia, jonka seurauksena monet ihmiset viettivät paljon aikaa kotona. Tämän avulla ihmiset etsivät tapoja hemmotella itseään ja lemmikkiään ostamalla luksustuotteita, kuten herkkuja. Lisäksi kun inhimillistäminen laajenee lemmikkieläinten ruokiin, lemmikkien vanhemmat ovat etsineet toiminnallisia herkkuja, jotka voivat tukea lemmikkinsä terveyttä. Tämän seurauksena tämä herkkumarkkinoiden segmentti kasvaa merkittävästi, ja 70 % lemmikkieläinten hoidon asiakkaista sanoo, että funktionaalisia etuja sisältävät herkut ovat tärkeässä roolissa heidän lemmikkinsä terveydessä.

Lemmikkien herkkujen kasvu jatkuu epäilemättä myös tulevaisuudessa, kun markkinoille tulee monenlaisia ​​herkkuja. Lisäksi lemmikkieläinten ruokien valmistajat ja brändit pyrkivät lisäämään tapoja, joilla herkut voivat tukea lemmikkien terveyttä ja hyvinvointia.

Viitteet

Baltazar, A. (2013, 13. tammikuuta). Terveellisiä tapoja hoitaa koiraasi. Haettu PetMD:stä: https://www.petmd.com/dog/centers/nutrition/evr_dg_healthy_dog_treats

Benyacoub, J., Czarnecki-Maulden, GL, Cavadini, C., Sauthier, T., Anderson, RE, Schiffrin, EJ & von der Weid, T. (2003) Ruoan täydentäminen Enterococcus faeciumilla (SF68) stimuloi immuunitoimintaa nuorilla koirilla. J Nutr, 133:1158-1162

Domeneghini, C., Giancamillo, Di., Savoini, G., Paratte, R., Bontempo, V. & Dell'Orto, V. (2004) Structural patterns of sian ileal limakalvo L-glutamiinin ja nukleotidien antamisen jälkeen vieroituksen aikana ajanjaksoa. Histokemiallinen ja histometrinen tutkimus. Histol Histopathol. 19:49-58

Euromonitori. (2022). Koiranruoka Isossa-Britanniassa. Passi.

Euromonitori. (2022). Lemmikkieläinten hoidon maailmanmarkkinat. Passi.

Granderson, D. (2017, 5. syyskuuta). Jotain pureskeltavaa (alias miksi lemmikkieläinten omistajat rakastavat herkkuja ja puruja). Haettu Pakattuista faktoista: https://www.packagedfacts.com/Content/Blog/2017/09/05/Something-to-Chew-On-aka-Why-Pet-Owners-Love-Treats-and-Chews

Johnson, KA, Lee, AH & Swanson, KS (2020) Ravitsemus ja neutraalit aineet koirien ja kissojen nivelrikon muuttuvassa hoidossa. J Am Vet Med Assoc, 256: 1335-1341.

Logas, D. & Kunkle, GA (1994) Kaksoissokkoutettu crossover-tutkimus meriöljylisäaineella, joka sisältää suuria annoksia eikosapentaeenihappoa koiran kutisevan ihosairauden hoitoon. Vet Dermatol, 5:99-104

Lemmikkieläinten elintarviketeollisuus (2016, 9. maaliskuuta). 95 % sanoo, että lemmikit ovat osa perhettä. Haettu lemmikkieläinten elintarviketeollisuudesta: https://www.petfoodindustry.com/articles/5695-report—say-pets-are-part-of-the-family

Pacelli, A. (2022, 17. maaliskuuta). Tutkimusten mukaan lemmikkieläinten omistajat käyttävät enemmän rahaa lemmikkiinsä kuin itseensä. Haettu DogsTodayMagazinesta:
https://dogstodaymagazine.co.uk/2022/03/17/pet-owners-spend-more-money-on-their-pets-than-themselves-research-suggests

Rees, CA, Bauer, JE, Burkholder, WJ, Kennis, RA, Dunbar, BL & Bigley, KE (2001) Ruokavalion pellavansiementen ja auringonkukansiementen lisäyksen vaikutukset normaaleihin koiran seerumin monityydyttymättömiin rasvahappoihin sekä ihon ja karvan turkin kuntopisteisiin. Vet Dermatol, 12:111-117

Romano, V., Martinez-Puig, D., Torre, C., Iraculis, N., Vilaseca, LI & Chetrit C. (2007) Ruokavalion nukleotidit parantavat pentujen immuunitilaa vieroituksen aikana. J Anim Physiol Anim Nutr, 91:158-162

Rutherfurd-Markwick KJ, Hendriks WH, Morel PCH & Thomas DJ (2015) Mahdollisuus parantaa kissojen immuniteettia ravintolisällä. Vet Immun Immunopath, 152 (3-4):333-40

Takaisin tietokeskukseen

Tohtori Adrian Hewson-Hughes

Ravitsemus-, elintarviketurvallisuus- ja innovaatioasiantuntija

Adrian valmistui Sunderlandin yliopistosta farmakologian kandidaatin tutkinnosta ja jatkoi töitä multippeliskleroosilaboratoriossa Lontoon yliopistollisen neurologian instituutissa, jossa hän valmistui tohtoriksi. Useiden vuosien jälkeen Cambridgen ja Nottinghamin yliopistojen jälkidoktorina korkeakouluissa hän liittyi Mars Petcare -palveluun ja työskenteli 14 vuotta tutkimus- ja kehitystyössä Walthamin lemmikkieläinten ravitsemuskeskuksessa. Adrian johti erilaisia ​​tutkimushankkeita makuun, ruokintakäyttäytymiseen, ravitsemukseen ja aineenvaihduntaan sekä kissoilla että koirilla, ja tuloksena olivat tieteelliset julkaisut, esitykset ja tuoteinnovaatiot. Lokakuussa 2018 Adrian liittyi GA: han innoissaan mahdollisuudesta tukea GA: n sitoutumista jatkuvaan innovaatioon ja investointeihin tuomalla korkealaatuisia tuotteita kumppaneillemme ja lemmikkeillemme.

Matthew Aiken

Markkinointiviestinnän asiantuntija

Matt valmistui vuonna 2017 liiketalouden ja johtamisen perustutkinnosta. Täällä hän huomasi, että hänellä oli intohimo ja kiinnostus markkinointiin. Vapaa -ajallaan hän nauttii kaikesta kuntoiluun liittyvästä ja ulkoilusta. Hänellä on myös ranskalainen bulldoggi nimeltä Harley ja persialainen kissa nimeltä Bonnie Blue.

Saatat pitää myös...

Artikkelin kirjoittaja Matthew Aiken ja tohtori Adrian Hewson-Hughes