Mitä ruokaa minun pitäisi syöttää koiralleni? - GA Pet Food Partners

Lemmikkien omistajien yleinen kysely on "mitä ruokavaliota minun pitäisi ruokkia koiralleni?". Koska niin monta koiranruokamerkkiä on valittavissa, päätöstä voi olla vaikea tehdä. On tärkeää tietää koiran ruoan ainesosat terveyden ja hyvinvoinnin optimoimiseksi. Tällä ei ole vaikutusta vain heidän ruoansulatuskanavaansa, vaan myös siihen, kuinka kiiltävät heidän takit ovat, sekä heidän energiatasoonsa.

On tärkeää muistaa, että koiran ruokavalio vaihtelee yksilöllisesti. Lemmikkikoirat ovat pääasiassa lihansyöjiä, jotka syövät myös kaikkiruokaista ruokaa. Koiran ruoan tulee kuitenkin olla sekä täydellistä että tasapainoista sen varmistamiseksi, että se täyttää sen päivittäiset ravitsemukselliset tarpeet.

Kuiva koiranruoka

Viimeaikaiset tutkimukset viittaavat siihen, että tämä on yleisin ruokavalio, jonka omistajat ruokkivat koirille. Kuiva koiranruoka muodostaa 71% markkinoista. Kuivatun ruokavalion kosteuspitoisuus on alhainen, noin 8%. Ruoka suulakepuristetaan pelleteiksi, kekseiksi tai kekseiksi ja pakataan usein pusseihin tai laatikoihin. Liha lisätään yleensä tuoreessa tai kuivatussa muodossa. Kuivan ruoan merkittävä etu on, että sitä voidaan säilyttää huomattavasti pidempään kuin märkää ruokaa, joka sammuu usein nopeammin.

Märkä koiranruoka

Tämä vastaa noin 33 prosenttia markkinoista. Tämän tyyppinen ruoka sisältää runsaasti kosteutta, yleensä keitettynä korkeissa lämpötiloissa ruoan steriloimiseksi. Sitten se suljetaan paineen alla ja pakataan tölkeihin, folioalustoihin tai pusseihin. Märkä koiranruoka on se, että se voi auttaa antamaan koiralle nesteitä.

Raaka ruokavalio

Kaupallisesti valmistetut raakalihavalmisteet muodostavat 5% markkinoista. Tämä ruokamuoto on lihalihaa, joka on usein vielä luulla ja varastoituna pakastettuna. Monet omistajat käyttävät tätä menetelmää myös omien kotitekoisten ruokavalioidensa luomiseen. Tämä ruokavalio voi johtaa siihen, että koira juo vähemmän, kun ruoka annetaan koiralle märkä.

Kuinka paljon ruokaa koira tarvitsee?

Ruoan määrä koiran ruokavaliossa riippuu ensisijaisesti sen koosta, rodusta ja iästä. Tärkeä tekijä koiran ruokavaliossa on varmistaa, että heille syötetään oikea annos ruokaa. Jos koira on alipainoinen tai ylipainoinen, se voi johtaa terveysongelmiin koko elämänsä ajan.

Koiran koon ja painon määrittämisessä on tärkeää tarkastella niiden kehon muotoa enemmän kuin paino. Sinun pitäisi pystyä tuntemaan koiran kylkiluut, kun viet sormesi heidän puolellaan ja näet määritetyn vyötärön.

Pennut

Pennun saama ravinto on hyvän terveyden rakennuspalikoita koko elämänsä ajan. Pennut tarvitsevat enemmän kaloreita ja korkeampia vitamiineja, kivennäisaineita, rasvoja ja proteiineja kehityksen tukemiseksi. Yleensä penturuoat sopivat 4 viikkoa - 12 kuukautta, vaikka tämä ei ole sama kaikille koirille.

Herkkä kalsiumin ja fosforin tasapaino on ratkaiseva luuston kehityksen tukemiseksi. Samalla kun heillä on myös ravintotiheä ruokavalio, joka vastaa heidän kasvutarpeitaan ja antaa heille energiaa seuraavaan ateriaan asti. Pienemmät rodut tarvitsevat keskittyneempiä ravinteita, kun taas isommat rodun pennut tarvitsevat vähemmän. Syynä tähän on se, että erikokoiset rodut kypsyvät eri nopeuksilla.

Aikuiset koirat

Yleensä koira saavuttaa aikuisen elämänvaiheen iän välillä 12-18 kuukautta. Pienet ja keskirotuiset koirat tarvitsevat lemmikkieläinten ruokaa, jonka energiasisältö on suurempi, koska aineenvaihdunta on nopeampaa. Ruoat, joissa on paljon proteiineja, vitamiineja ja mineraaleja, sopivat erinomaisesti pienille ja keskirotuisille koirille kehityksen edistämiseksi.

Suuremmat koirat saavuttavat aikuisiän hieman myöhemmin, noin kahden vuoden ikäisinä, ja varmistaakseen, että he eivät painosta liikaa, he tarvitsevat vähemmän väkevöityä rasvaa sisältävää ruokaa. Heidän ruokavalionsa tarvitsevat enemmän hallittua proteiini-, energia-, kalsium- ja fosforipitoisuutta tasaisen kasvun varmistamiseksi. Ravinteet, kuten glukosamiini, ovat myös välttämättömiä tukemaan niveliään.

Vanhemmat koirat

Kun koira alkaa ikääntyä, heistä tulee vähemmän aktiivisia. Lisää lepoa tarvitaan, ja liikunnasta toipuminen kestää kauemmin, kun taas sairaudet ja olosuhteet yleistyvät. Koira, joka on vähintään 7-vuotias, luokitellaan vanhemmaksi. Tämä tarkoittaa, että heidän ruokavalionsa on muututtava sisällyttämään korkeammat kuitupitoisuudet ja vähentyneet öljy- ja rasva-arvot. Rasvatasot laskevat myös, kun taas nivelten suojaaminen vitamiineilla ja kivennäisaineilla, kuten Omega 3, glukosamiini, MSM ja kondroitiini, ovat tärkeämpiä.

Ruoka-intoleranssit ja allergiat

Lemmikkien omistajat ymmärtävät usein väärin ruoka-intoleranssin allergiana ja tulkitsevat suolistohäiriön allergiaksi. Uskotaan, että alle 10% kaikista allergisista reaktioista on seurausta ruoka-aineallergiasta. Todellinen allergia on immunologinen vaste proteiini-allergeenille, mikä yleensä johtaa ihon kutinaan, infektioihin ja jopa hiustenlähtöön. Suurin osa lemmikkieläimissä havaituista allergioista johtuu kirppuista, pölypunkkeista ja ympäristöongelmista.

Eläinlääketieteelliset käytännöt pystyvät tarjoamaan allergiatestejä kokeilemaan allergioiden mahdollisia syitä.

Mitä ruokia ei pitäisi olla koiran ruoassa?

Kun on kyse koiran ruokavaliosta, kaikki ei ole heidän turvallista syödä. Alla on luettelo tavallisista kotitalouksien elintarvikkeista, jotka voivat aiheuttaa ongelmia koirille.

Suklaa

Tämä on nyt yleisesti tunnustettu vaaralliseksi käytännöksi. Kaikenlaiset suklaat ovat myrkyllisiä koirille. Jos kulutetaan pieni määrä, se voi johtaa oksenteluun tai ripuliin. Suuremmat määrät voivat kuitenkin johtaa kouristuksiin tai mahdollisesti kuolemaan.

Sipulit

Säännöllinen sipulinkulutus voi johtaa muutokseen punasoluihin, mikä voi johtaa krooniseen letargiaan, vaaleammiin ikeniin, heikentyneisiin raajoihin ja kilpa-sydämeen.

Suolaa

Koirat tarvitsevat tietyn määrän suolaa ruokavaliossaan. Ruokavalio, jossa on paljon suolaa, voi kuitenkin johtaa korkeampaan verenpaineeseen, mikä voi johtaa sydänsairauksiin, sydänkohtauksiin tai aivohalvauksiin. Tämä lisää myös paineita munuaisiin.

Rusinat ja viinirypäleet

Molemmat ruoat ovat myrkyllisiä koirille ja voivat aiheuttaa oireita, kuten oksentelua, ripulia, virtsaamisen puutetta ja äärimmäisissä tapauksissa munuaisten vajaatoimintaa.

Viljan vapaa koiranruoka

Viljaton ruokavalio on edelleen tärkeä trendi lemmikkieläinten ruokateollisuudessa. Tätä koiranruokamuotoa tuotetaan ilman jyviä ja se on erityisen suosittu koirille, joilla on erityisiä ruoka-aineallergioita.

Viljaton koiranruoka voi sisältää:

  • Vähemmän ja pienempiä ulosteita
  • Vähentynyt irtoaminen
  • Parannettu ihon ja turkin kunto
  • Vähemmän ruoansulatuskanavan häiriöitä
  • Vähentynyt kutina ja naarmuuntuminen

Katso täältä, miten koiran kuivaruokamme valmistetaan GA Pet Food Partnersyksinkertaisesti Klikkaa tästä vierailla tuotantosivullamme.

Kuinka lemmikkieläinten kuivaruoka valmistetaan?
Takaisin tietokeskukseen

Emma Hunt

GA Pet Food Partners Lemmikkieläinten ravitsemusterapeutti

Emma on valmistunut eläinten käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista, minkä jälkeen hän on suorittanut maisterintutkinnon eläinlääketieteessä. Glasgow'n yliopisto. Tämän jälkeen hän työskenteli maatalouselintarviketeollisuudessa useita vuosia ja piti omaa lammaslaumaansa ennen liittymistään GA:hen vuonna 2021. Emma nauttii treenaamisesta ja kilpailemisesta vahvassa naisessa tai viettää aikaa rakkaan collie Lincolnin kanssa.

Saatat pitää myös...

Artikkelin on kirjoittanut Kate Steele