Mikä on viljaton lemmikkiruoka? - GA Pet Food Partners

Mikä on viljaton lemmikkieläinten ruoka?

Koiran omistajille yleinen kysymys on, pitäisikö heidän ruokkia lemmikkinsä vilja lemmikkieläinten ruoka tai viljaton lemmikin ruoka. Koska markkinoilla on laaja valikoima lemmikkieläinten ruokia, se voi olla melko vaikea päätös. Tässä artikkelissa keskitytään siihen, mitä viljaton lemmikkieläinten ruoka on ja mitä hyötyä koiran ruokinnasta tällä ruokavaliolla on. Mutta mikä on viljaton lemmikkiruoka?

Mitä jyvät ovat?

Jyvät ovat ryhmä ainesosia, jotka sisältävät hiilihydraatteja ja joita käytetään usein koiranruokissa. Tyypillisiä ainesosia, jotka ovat mukana viljan lemmikkieläinten ruoissa, ovat kaura, vehnä, ohra, maissi ja riisi.

Tärkeä huomio koiran omistajille on muistaa, että jyvät eivät ole huonoja koirille. Jos ne syötetään oikeilla määrillä, ne voivat olla hyviä hiilihydraattilähteitä, jotta koirilla olisi energiaa ja kuituja ruoansulatuksen edistämiseksi. Jyvät sisältävät myös välttämättömiä ravintoaineita, kuten linolihappoa, joka on välttämätön koirien rasvahappo.

Tyypillisiä viljaeläinruokien ainesosia ovat kaura, vehnä, ohra, maissi ja riisi.

Määritelty viljaton lemmikkieläinten ruoka

Viime aikoina viljaton lemmikkieläinten ruoka on tullut yhä suositummaksi, mutta miksi? Viljaton ruokavalio koostuu resepteistä, joissa ei ole viljaa / jyviä. Nämä reseptit sisältävät usein ainesosia, kuten valkoista perunaa, bataattia, palkokasveja, linssejä ja herneitä.

Jotkut koirat kamppailevat jyvien sulattamiseksi riittävästi ja johtavat sivuvaikutuksiin. Yleinen syy, miksi lemmikkieläinten omistajat ruokkivat koiriaan viljaton ruokavalio, on se, että se on ihanteellinen koirille, joilla on herkkyys tai intoleranssi jyville.

Onko viljaton lemmikkieläinten ruoka myös gluteeniton?

Lemmikkien omistajilta tuttu väärinkäsitys on, ''ovatko vilja- ja gluteeniton koiranruoka samat?"Vastaus tähän on kieltävä. Gluteenittomissa ruokavalioissa ei ole ainesosia, jotka sisältävät gluteenia sisältäviä jyviä, kuten vehnää ja ohraa, mutta ne voivat sisältää muita jyviä. Viljaton lemmikkieläinten ruoka voi olla myös gluteeniton, mutta se voi sisältää myös piilotettuja gluteenin lähteitä. On suositeltavaa lukea pakkauksen etiketti huolellisesti tai kysyä neuvoa eläinlääkäriltä.

Onko viljaton lemmikkieläinten ruoka myös gluteeniton?

Mitkä ovat viljattoman edut?

Herkkyys ja suvaitsemattomuus

Jos koira kärsii herkkyydestä tai suvaitsemattomuudesta, se voi tulla turhauttavaksi heille, ja voi olla erittäin hyödyllistä laittaa heidät viljattomaan ruokavalioon. Tärkein syy tähän on, koska jotkut koirat kärsivät herkistä jyvistä, jotka voivat aiheuttaa oireita, kuten ihoärsytystä tai ihottumaa, oksentelua ja ihon irtoamista.

Jos koira kärsii yliherkkyydestä tai intoleranssista, voi olla erittäin hyödyllistä laittaa se viljattomalle ruokavaliolle.

Parannettu ihon ja turkin kunto

Viljaton ruokavalio voi olla hyödyllinen koiran ihon ja turkin kunnossa. Koska korkealaatuisissa viljattomissa elintarvikkeissa on yleensä enemmän eläinperäisiä ainesosia, kuten juuri valmistettu liha, tämä tarkoittaa, että luonnossa esiintyviä omega-3-rasvahappoja on usein enemmän, etenkin kalaa sisältävissä elintarvikkeissa. Omega-3-rasvahapot ovat erittäin tärkeitä rasvoja, jotka nisäkkäiden on saatava ruokavaliostaan. Ne edistävät terveyttä ja hyvinvointia ja tukevat paitsi koirien myös ihmisten terveellistä ihoa ja turkista.

Vähentää tuulta

Koirien kaasu voi olla merkki ruoansulatuskanavan terveysongelmasta. Viljat, kuten vehnä ja maissi, voivat joskus saada koirat tuottamaan usein kaasumääriä, mikä voi johtaa koiran tuntemaan epämukavuutta vatsassaan. Viljaton lemmikkieläinten ruoka voi auttaa tuottamaan vähemmän kaasua, koska ne sisältävät prebiootteja, kuten MOS, FOS ja kuitua, jotka auttavat tuottamaan hyviä bakteereja koiran suolistossa

Terve ruuansulatusjärjestelmä

Palataan koiran esi-isien, susien, luo. He metsästivät ruokaa luonnossa ja ruokkivat proteiinipitoisia aterioita. Koirien kehittyessä lihansyöjistä niiden ruoansulatuskanava voi taistella ruoan sulattamiseksi jyvillä ja löytää sen helpommaksi vähemmän hiilihydraatteja käytettäessä. Viljattomalla lemmikkieläinten ruoalla on yleensä korkeampi liha- ja proteiinipitoisuus kuin viljan sisältämään ruokavalioon, mikä antaa heille mahdollisuuden sulattaa ruokaa paremmin, erityisesti ruokavalion, joka sisältää juuri valmistettuja proteiinilähteitä, joilla on korkea sulavuus.

Kuinka valita oikea koiranruoka?

Lemmikkieläinten omistajille voi olla ongelmallista tietää, mitä ruokaa heidän tulisi ruokkia koiralleen. Tärkeä seikka päätettäessä on nähdä, onko ruoka täydellistä ja tasapainoista. Tämä tarkoittaa, että välttämättömiä ravintoaineita on oikea tasapaino koiran tarpeiden täyttämiseksi. Lemmikkieläinten omistajien on myös tärkeää ottaa huomioon ruoassa käytettyjen ainesosien laatu. Esimerkiksi etsimässä juuri valmistettu proteiinilähteet voivat auttaa varmistamaan, että valitaan erittäin ravitseva ja sulava rehu. Lemmikkieläinten omistajien tulee myös harkita oikeaa ravintoa valitessaan lemmikkilleen koiranruokaa.

Kun kaikki nämä tekijät on otettu huomioon, päätös tulee koiran omistajan päätettäväksi, haluaako hän ruokkia lemmikkilleen viljaa vai viljatonta lemmikkiruokaa.

  • Terveysolosuhteet

  • Ikä

  • Allergiat ja suvaitsemattomuudet

  • Ruoansulatusongelmat

  • Aktiivisuustasot

Takaisin tietokeskukseen

Emma Hunt

GA Pet Food Partners Lemmikkieläinten ravitsemusterapeutti

Emma on valmistunut eläinten käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista, minkä jälkeen hän on suorittanut maisterintutkinnon eläinlääketieteessä. Glasgow'n yliopisto. Tämän jälkeen hän työskenteli maatalouselintarviketeollisuudessa useita vuosia ja piti omaa lammaslaumaansa ennen liittymistään GA:hen vuonna 2021. Emma nauttii treenaamisesta ja kilpailemisesta vahvassa naisessa tai viettää aikaa rakkaan collie Lincolnin kanssa.

Saatat pitää myös...

Artikkelin on kirjoittanut Emma Hunt