Mitä pitäisi ruokkia isojen rotujen pennuille? - GA Pet Food Partners

Mitä pitäisi ruokkia isojen rotujen pennuille?

Mitä pitäisi ruokkia isojen rotujen pennuille?

Saatat ihmetellä, mitä sinun pitäisi ruokkia suurten rotujen pennuille? Isojen ja pienten rotujen pentujen ravinnontarpeet vaihtelevat jonkin verran aikuisista. Kasvun ja kehityksen seurauksena eri ravintoaineiden tarve kasvaa ja vähenee aikuisten hoitoon verrattuna. Pentujen ravitsemustarpeiden tyydyttäminen tasapainoisella ruokavaliolla on avainasemassa lyhyen ja pitkän aikavälin terveyden takaamisessa.

Vaikka aikuisen ruumiinpaino on huomattavasti suurempi, suurirotuisen pentun ravintovaatimukset vaihtelevat suhteellisen vähän keskiraskaisiin tai pieniin rotuihin verrattuna. Vieroitettuaan kaikki koiranpennut tarvitsevat proteiinipitoisempaa ruokavaliota kuin aikuiset koirat. Vähimmäissuositus 25 g / 100 g kuiva-ainetta (DM) ensimmäisten 14 viikon aikana, pudotus 20 g / 100 g kuiva-ainetta myöhäisessä kasvuvaiheessa1. Tätä myöhäistä kasvuaikaa pidennetään suuremmalla koiranpennulla, kunnes aikuisen paino saavutetaan. (ts. kesto on 18–24 kuukautta verrattuna vastaavasti 10–12 kuukauteen tai 15–18 kuukauteen pienillä ja keskirotuisilla roduilla).

Jättimäiset annokset? - Kuinka paljon ruokaa suurikokoisille pennuille

Ruokinta maksimaalisen kasvun saavuttamiseksi ei ole sama kuin ruokinta optimaalisen kasvun saavuttamiseksi. Keskeinen ongelma, joka on otettava huomioon isojen rotujen pennuissa, on yliruokinta4. Vaikka ravinnon on oltava riittävä kehityksen varmistamiseksi, suurirotuisen pentun kasvua on seurattava huolellisesti. Saattaa olla houkutus lisätä rehumäärää suurirotuisella pennulla sen lisääntyneen koon huomioon ottamiseksi.

Ylimääräinen ruokinta voi kuitenkin johtaa joidenkin ravintoaineiden ylitarjontaan ja lisätä ruumiinpainoa nopeudella, jota kehittyvä luustojärjestelmä ei pysty riittävästi tukemaan. Nämä lisästressit on yhdistetty luun poikkeavuuksiin ja ortopedisiin tiloihin, jotka voivat olla ongelmallisia aikuisikään asti.

Luonnollisesti pentujen vatsakoko on pienempi kuin aikuisten. Siksi on suositeltavaa, että ruokinta jaetaan vähintään 3-4 ateriaan päivässä. Tämä auttaa ylläpitämään energiaa pitkään ja varmistaa riittävän rehun kulutuksen. Vapaata ruokintaa ei myöskään suositella. Kulutustasojen seuraaminen tällä menetelmällä on vaikeaa. Jos ruokitaan useita pentuja pentueesta, omistaja ei voi ottaa huomioon potentiaalista nielemistä - verrattuna toisen aliruokintaan.

Suuret rodun omistajat saattavat myös haluta harkita kuivarehujen kimpun kokoa. Suuremman koiranpennun mukana tulee isompi suu ja hampaisto, johon mahtuu suurempi kimpukoko. Tämä voi auttaa hidastamaan kulutusta verrattuna pieneen kimpukokoon, jota usein annetaan kaupallisille pentusyötteille. Lisäksi pienet ateriakoot yhdistettynä hitaaseen kulutusasteeseen ovat suositeltava ruokailutapa suurten rotujen pennuille istuttamiseksi keinona vähentää mahalaukun dilataatio-volvuluksen (GDV) riskiä, ​​mikä on usein huolestuttava suurille roduille 5.

Luun kehitys suurirotuisissa koirissa

Suuri kalsiumin saanti voi vaikuttaa luustokehitykseen suurten rotujen koirilla, varhaisessa kasvuvaiheessa6. Siksi suositellaan tiukasti enintään 1.6 g / 100 g dimetyyliruokaa suurille rotupennuille.

Tämä enimmäismäärä voidaan nostaa 1.8 g / 100 g: aan kaikkien rotujen myöhäisessä kasvuvaiheessa - paitsi tanskalaisille, joissa on suositeltavaa säilyttää enimmäisarvo 1.6 g / 100 g DM. Ihannetapauksessa kalsiumin ja fosforin suhteen ruokavaliossa tulisi olla 1: 1, korkeintaan 1.6: 1 varhaisen kasvun aikana ja 1.8: 1 enintään myöhäisen kasvun aikana.

D-vitamiinin vaikutukset luuston kehitykseen voivat olla epäsuoria, esimerkiksi vaikuttamalla suoliston kalsiumin imeytymiseen, tai suorempia, esimerkiksi stimuloimalla luun mineralisaatiota. Todistusten perusteella häiriintyneestä luunmuodostuksesta tanskandoggi-koiranpennuilla, jotka ruokkivat ruokavaliota, jotka sisältävät kohonneita D-vitamiinipitoisuuksia, FEDIAFin ravitsemusohjeissa on asetettu ravitsemuksellinen enimmäisraja 320 IU / 100 g DM1, vaikka alempi laillinen enimmäismäärä (227 IU / 100 g DM) ylittää ravitsemuksellisen enimmäismäärän Yhdistyneessä kuningaskunnassa / Euroopassa.

On tärkeää; omistajien tulisi olla tietoisia siitä, että täydellistä ja tasapainoista ruokavaliota ruokavaliossa ei tarvitse lisätä muita vitamiineja tai kivennäisaineita. Täydennys aterian 'täyteaineiden' tai tabletin muodossa voi johtaa ylitarjontaan, mikä voi olla haitallista terveydelle.

Miksi ruokkia suurirotuista koiranpentua?

Pentujen terve kasvu ja luukehitys ovat painopistealue suurten rotujen omistajien keskuudessa. Suurten rotujen pentujen ruokavaliotarpeiden täyttäminen voi olla välttämätöntä terveellisen kehityksen ja pitkäikäisyyden varmistamiseksi. Tämä voidaan saavuttaa ruokkimalla täysikasvuinen, tasapainoinen ruokavalio, joka on suunniteltu erityisesti pennuille - ilman yliruokintaa - koko alkuvaiheen ja myöhäisen kasvuvaiheen ajan. Tämä on pidempi aikajakso suurille rodun pennuille kuin pienille tai keskisuurille roduille.

Viitteet

  1. FEDIAF. Ravitsemusohjeet kissojen ja koirien täydelliselle ja täydentävälle lemmikkieläinten ruoalle. (2020).
  2. Salt, C. et ai. Kasvun vakiotaulukot ruumiinpainon seuraamiseksi erikokoisilla koirilla. PLoS One 12, 1–28 (2017).
  3. Hawthorne, AJ, Booles, D., Nugent, P., Gettinby, G. & Wilkinson, J.Painon muutokset kasvun aikana eri rotujen pennuissa. julkaisussa WALTHAM International Science Symposium: Nature, Nurture and the Case for Nutrition vol. 134 2072S – 2030S (WALTHAM International Science Symposium: Nature, Nurture, and Case for Nutrition, 2004).
  4. Linda P.Case, Leighann Daristotle, Michael G.Hayek, MFR-ravintotarpeet kasvun aikana. julkaisussa Canine and Feline Nutrition - Resource for Companion Animal Professionals (toim. Pohlam, H.) 232–233 (Elsevier Mosby, 2011).
  5. Lauten, SD-ravintoriskit suurirotuisille koirille: vieroituksesta vanhempiin vuosiin. Eläinlääkäri Clin. Pohjois-Am. - Pieni eläin. Harjoittele 36, 1345–1359 (2006).
  6. Schoenmakers, I., Hazewinkel, HAW, Voorhout, G., Carlson, CS & Richardson, D.Eri kalsiumia ja fosforia sisältävien ruokavalioiden vaikutus kasvavien tanskalaisten luuston kehitykseen ja verikemiaan. Eläinlääkäri Rec. 147, 652–660 (2000).
  7. Tryfonidou, MA, Van Den Broek, J., Van Den Brom, WE & Hazewinkel, HAW suoliston kalsiumin imeytyminen kasvavilla koirilla vaikuttaa kalsiumin saantiin ja ikään, mutta ei kasvunopeuteen. J. Nutr. 132, 3363–3368 (2002).
Takaisin tietokeskukseen
Emma Hunt, nuorempi lemmikkien ravitsemusterapeutti

Emma Hunt

GA Pet Food Partners Nuorempi lemmikkien ravitsemusterapeutti

Emmalla on perustutkinto eläinkäyttäytymisestä ja hyvinvoinnista, ja hän on valmistunut kansanterveyden maisteriksi Glasgow'n yliopistossa. Tämän jälkeen hän työskenteli maatalous- ja elintarviketeollisuudessa useita vuosia ja piti omaa lampaanparvea ennen kuin hän liittyi GA: han vuonna 2021. Emma nauttii verkkopallon valmentamisesta ja viettää aikaa rakastetun collie Lincolnin kanssa.

Saatat pitää myös...

Artikkelin on kirjoittanut Emma Hunt