Miksi lemmikkieläinten ruoassa on hiilihydraatteja? - GA Pet Food Partners

Miksi hiilihydraatit ovat kuin bataatti lemmikkieläinten ruoassa?
Yleinen kysymys on, miksi lemmikkieläinten ruoassa on hiilihydraatteja? Lemmikkieläinten ruoassa olevista hiilihydraateista on monia etuja; useat lemmikkiin liittyvät blogit ja verkkosivustot näyttävät kuitenkin heikentävän niitä. Tutkimme todisteita, jotka vastustavat joitain yleisesti kuultuja väitteitä.

Hiilihydraatit määritelty

Hiilihydraatit ovat olennainen osa lemmikkieläinten ruokavaliota ja yksi kolmesta makroravintoaineryhmästä proteiinin ja rasvan ohella eläinten ruokavaliossa. Sokerit, tärkkelys ja ravintokuidut ovat hiilihydraattityyppejä, joilla on erilainen rooli ruokavaliossa.

Sokerit ovat pienin ja yksinkertaisin hiilihydraattimuoto, kuten kaikissa ruokavalioissa, sokerihiilihydraatteja on säädeltävä lemmikkieläinten ruoassa.

Hiilihydraatit lemmikkieläinten ruoassa – Sokerit

Sokerit ovat pienin ja yksinkertaisin hiilihydraattimuoto. Hiilihydraattien perusmuoto on glukoosi, joka on monosakkaridi. Glukoosi on eläinsolujen tärkein energialähde, mutta sitä esiintyy harvoin luonnossa. Kun entsyymit hajottavat tärkkelystä, glukoosia tulee saataville. Nämä pienet glukoosimolekyylit voivat kulkea solukalvon läpi ja vapauttaa energiaa metaboloituessaan. Luonnossa useimmat saatavilla olevat sokerit ovat disakkaridien muodossa (kaksi monosakkaridia liittyneenä yhteen). Esimerkkejä ovat; sakkaroosia, laktoosia ja maltoosia.

Hiilihydraatit lemmikkieläinten ruoassa – Tärkkelys

Huolimatta käsityksestä, että joillekin koirille pitäisi ruokkia samaa ruokaa kuin susia, tutkimukset ovat vahvistaneet, että ne pystyvät sulattamaan tärkkelystä ja pilkkomaan sen sokereiksi energialähteenä. Vaikka kissoilla ei ole erityistä tärkkelystarvetta, ne pystyvät käyttämään niitä energianlähteenä. Sekä kissoilla että koirilla on tarvittavat entsyymit hajottaakseen tärkkelyksen pieniksi molekyyleiksi, mikä voi auttaa tuottamaan energiaa niiden soluille. Luonnossa sekä kissat että koirat söivät hiilihydraatteja saaliinsa ruoansulatuskanavasta.

Tärkkelyksellä on myös tärkeä rooli palan rakenteessa. Kuivapursotetut lemmikkieläinruoat vaativat tietyn määrän rakennetta muodostavia ainesosia, kuten tärkkelyksiä, tukemaan palan muotoa, rakennetta ja laajenemista.

Liukoisuudestaan ​​ja käymiskyvystään riippuen ravintokuitu voi tarjota terveyshyötyjä kissoille ja koirille

Hiilihydraatit lemmikkieläinten ruoassa – Kuitu

Liukoisuudestaan ​​ja käymiskyvystään riippuen ravintokuitu voi tarjota terveyshyötyjä kissoille ja koirille. Liukoinen kuitu liukenee veteen ja fermentoituu paksusuolessa. Tämän tyyppinen kuitu tukee ruoansulatusta stimuloimalla hyödyllisten suolistomikrobien kasvua käymisen kautta, mikä auttaa vähentämään haitallisten bakteerien kolonisaatiota. Liukenematon kuitu ei liukene veteen vaan imee itseensä vettä kulkiessaan ruoansulatuskanavan läpi. Tämän tyyppinen kuitu auttaa muodostamaan irtotavaraa, joka kulkeutuu ruoansulatuskanavan läpi ja auttaa parantamaan ulosteen koostumusta. Liukenematon kuitu ei anna energiaa eikä edistä painonnousua. Tämän tyyppistä kuitua voidaan käyttää "kevyissä" ruokavalioissa kylläisyyden lisäämiseksi ilman energiaa.

Hiilihydraatit ovat tehokkain energianlähde ja ihanteellisia käytettäväksi lemmikkieläinten ruoassa.

Hiilihydraatit verrattuna proteiiniin ja rasvaan energiaa varten

Hiilihydraatit voivat auttaa, kun ruokitaan täydellistä ja tasapainoista ruokavaliota tarjota joitakin tärkeimmät ainesosat koiran onnelliselle ja terveelliselle elämälle. Koiran keho voi hajottaa proteiinia, rasvaa ja hiilihydraatteja energiaksi. Hiilihydraattien tarjoaman energian ja rasvoissa ja proteiineissa olevan energian välillä on kuitenkin ero.

Hiilihydraatit ovat suhteellisen yksinkertaisia ​​hajottaa ja uuttaa energiaa. Koirasi keho hajottaa ensin hiilihydraatit ja hajottaa muut ravintoaineet vain, kun hiilihydraatteja ei ole jäljellä.

Kun koirasi keho prosessoi proteiinia energiaksi, sen on ensin jaoteltava se pieniksi proteiiniketjuiksi, joita kutsutaan peptideiksi, sitten hajotettava ne aminohapoiksi ja käytettävä sitten vielä enemmän energiaa näiden aminohappojen hajottamiseksi glukoosiksi kehon käyttämän energian saamiseksi. Voit lukea lisää tästä tutkimus- ja kehityssivultamme, joka käsittelee proteiinien hydrolyysiä.

Vaikka monet koiranomistajat ostavat koiran ruokinnassa paljon proteiinia, sen ensisijainen etu on aminohappojen tarjoaminen koiran kehon rakentamiseksi. Hiilihydraatit ovat tehokkain energialähde.

Kesykoirat ovat kaikkiruokaisia, ja niitä tulee ruokkia sen mukaisesti, ja koiranruoan hiilihydraatit auttavat koiraa elämään pitkän, onnellisen ja terveen elämän.

täällä GA Pet Food Partners, meillä on joukko asiantuntijoita ravitsemusasiantuntijoita, jotka ovat omistautuneet luomaan täydelliset reseptit sekä kissoille että koirille. Vuosien asiantuntemuksen ja omistautumisen ansiosta lemmikin terveys on kaiken toimintamme ytimessä.

Takaisin tietokeskukseen

Emma Hunt

GA Pet Food Partners Lemmikkieläinten ravitsemusterapeutti

Emma on valmistunut eläinten käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista, minkä jälkeen hän on suorittanut maisterintutkinnon eläinlääketieteessä. Glasgow'n yliopisto. Tämän jälkeen hän työskenteli maatalouselintarviketeollisuudessa useita vuosia ja piti omaa lammaslaumaansa ennen liittymistään GA:hen vuonna 2021. Emma nauttii treenaamisesta ja kilpailemisesta vahvassa naisessa tai viettää aikaa rakkaan collie Lincolnin kanssa.

Saatat pitää myös...

Artikkelin on kirjoittanut Emma Hunt