Miksi koiranruokani tarvitsee kuitua? - GA Pet Food Partners

Kaikki hyvät lemmikkieläinten omistajat haluavat varmistaa, että heidän koiransa ovat terveitä sisältä ja ulkoa. Myötävaikuttava tekijä koiran saavuttamisessa on varmistaa, että he hankkivat riittävästi kuitua ruokavaliossaan.

Tässä artikkelissa tutkitaan, mikä kuitu on ja sen rooli koiranruokassa - tutkitaan koiran tarvitsemia erityyppisiä kuituja ja tämän upean ainesosan etuja koiran terveydelle ja hyvinvoinnille.

Mikä on kuitu?

Kuitu on yksi kolmesta hiilihydraattityypistä (kaksi muuta ovat sokereita ja tärkkelyksiä). Tämä välttämätön ainesosa auttaa koiraa imemään muita ravintoaineita ja pitää heidät tuntemaan olonsa täydellisemmäksi pidempään. Se auttaa myös koiraa muodostamaan terveitä ulosteita.

Kuidun merkitys koiran ruokavaliossa on välttämätön ja kriittinen ruoansulatuskanavan yleisen terveyden hoidossa; se kuitenkin jätetään usein huomiotta. Kuitu tulee pääasiassa kasvisoluseinistä, hedelmä- ja vihanneslähteistä. Joitakin koiranrehun yleisimpiä lähteitä ovat juurikkaiden massa, juurisikuri ja palkokasvit.

Kuidutyypit

On olemassa kahdenlaisia ​​kuituja, liukoisia ja liukenemattomia, jotka ovat hyödyllisiä koiran terveyden ylläpitämisessä.

Liukenematon kuitu

Tämäntyyppinen kuitu ei sula ja se kulkee suolen läpi muuttumattomana. Muutamia esimerkkejä liukenemattomista kuiduista ovat selluloosa, hemiselluloosat ja ligniinejä. Liukenemattomat kuidut stimuloivat liikkumista paksusuolessa, auttavat ulosteiden muodostumista ja kulkeutumista - estävät ummetusta. Koiran ruoansulatusjärjestelmä voi yleensä sietää korkeita liukenemattomia kuituja. Jos ruokavaliossa on kuitenkin liikaa liukenematonta kuitua, tämä voi johtaa ummetukseen tai laksatiiviseen vaikutukseen.

Liukoinen kuitu

Liukoiset kuidut liukenevat veteen muodostaen geelimaisen aineen ja toimivat ruoansulatuskanavan suolistobakteerien ruokalähteenä. Esimerkkejä liukoisesta kuidusta ovat inuliini, fruktoja pektiinit. Liukoinen kuitu on myös yhdistetty glykeemiseen hallintaan.

Kuitujen edut koiranruokassa

Kuitujen sisällyttäminen koiran ruokaan on hyvä tapa parantaa aineenvaihduntaa ja auttaa ulosteiden liikkumista ruoansulatuskanavan kautta.

Ruuansulatuksen auttaminen

Kuitu on loistava resurssi koiran ruoansulatuskanavalle. Koiran suolistossa luonnollisesti esiintyvät bakteerit fermentoivat sen yleensä rasvahapoksi. Näitä rasvahappoja voidaan sitten käyttää energiantuotantoon.

Ylläpidä terveellistä painoa

Kuitu on erinomainen ravintoaine, joka auttaa ylläpitämään koiran painoa. Lihavuus on kasvava huolenaihe eläinlääkäreiden ja lemmikkiasiantuntijoiden keskuudessa. Äskettäin tekemä kysely PDSA paljasti, että 52% eläinlääketieteen ammattilaisista pitää lihavuutta yhtenä viidestä tärkeimmästä hyvinvointikysymyksestä, joita on käsiteltävä Yhdistyneen kuningaskunnan koirakannassa.

Kuidun sisällyttäminen koiran ruokavalioon on loistava tapa antaa koirien tuntea olonsa täyteen kulutettaessa vähemmän kaloreita, ja usein korkeammat tasot löytyvät 'kevyistä' ruokavalioista.

Terveiden koirien tulisi syödä korkealaatuisia ruokia, jotka sisältävät sekä liukenemattomia että liukoisia kuituja, jotta he saavat kaikki oikeat ravitsemukselliset edut. Jos haluat tietää, mitä ruokaa koirallesi tulisi syöttää, Klikkaa tästä.

Takaisin tietokeskukseen

Emma Hunt

GA Pet Food Partners Lemmikkieläinten ravitsemusterapeutti

Emma on valmistunut eläinten käyttäytymisestä ja hyvinvoinnista, minkä jälkeen hän on suorittanut maisterintutkinnon eläinlääketieteessä. Glasgow'n yliopisto. Tämän jälkeen hän työskenteli maatalouselintarviketeollisuudessa useita vuosia ja piti omaa lammaslaumaansa ennen liittymistään GA:hen vuonna 2021. Emma nauttii treenaamisesta ja kilpailemisesta vahvassa naisessa tai viettää aikaa rakkaan collie Lincolnin kanssa.

Saatat pitää myös...

Artikkelin on kirjoittanut Emma Hunt